Premier League

Az Arsenal és a Spurs nem hibázott, a Chelsea veresége sokba kerülhet

A címvédő Manchester City 4-0-ra kiütötte a Newcastle Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában. A Bajnokok Ligája-helyekért csatázó csapatok közül a Tottenham Hotspur begyűjtötte a három pontot Swansea-ben, az Arsenal otthon győzte le a Readinget, míg a Chelsea kínos vereséget szenvedett Southamptonban.

Arsenal-Reading

A negyedik helyért harcoló Ágyúsok a 11. percben előnybe kerültek az újonc ellen: egy szép akció végén Cazorla balról szolgálta ki a bizonyítani akaró Gervinhót, akinek közelről csak a hálóba kellett passzolnia (1-0). Sagna jobb oldali beívelését Gervinho fejelte mellé, Cazorla 14 méterről centikkel helyezett a bal sarok mellé. Az Arsenal kezében tartotta a mérkőzést, és a második játékrész elején növelte előnyét, ezúttal Gervinho adta a gólpasszt Santi Cazorlának (2-0). A 67. percben villámgyors ellentámadás végén Giroud balról a hosszú alsóba lőtt. (3-0). Egy percen belül kozmetikázott az eredményen a vendégegyüttes: egy bal oldali beadást Robson-Kanu fejelt a kapuba (3-1). Mikel Arteta büntetőből adta meg a kegyelemdöfést a Readingnek, amelyet a menedzserváltás sem rázott fel (4-1). Arsene Wenger együttese szép játékkal megszerezte a kötelező három pontot, és két pontra zárkózott a negyedik pozícióhoz.

Man. City-Newcastle

A címvédőhöz visszatért a csapatkapitány Vincent Kompany, aki igencsak felhúzta azzal Roberto Mancinit, hogy végigjátszotta a Macedónia elleni világbajnoki selejtezőt a belga válogatottban. A Szarkáknál szinte a komplett hátsó sor sérült a kapussal az élen, a szükségvédelem a félidő végéig állta a sarat. A mérkőzés első komolyabb helyzete a vendégek előtt adódott, a 24. percben Papiss Cissé jobbról, az alapvonaltól a bal kapufát találta el. Egy perc múlva Nasri szerzett labdát harcosan, jobbról beadta, Dzeko lövése Elliotról kijött, Barry pedig nem találta el a kipattanóval az üres kaput. A 30. percben Silva 25 méteres szabadrúgása suhant el a bal sarok mellett. A 34. percben Dzeko csúsztatott tisztán a kapu mellé, három perccel később Clichy bal oldali próbálkozását védte a rövid saroknál Elliot, majd David Silva talált lesről a kapuba. Egyre közelebb került a gólhoz a City, és a 41. percben Gael Clichy bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező Tévez segítette a hálóba (1-0). A félidő végén Carlos Tévez jobbról tüzelt fölé, majd Dzeko 11 méteres lövését védte a kapus. A hosszabbításban Silva az ötös bal sarkáról lőtte ki a hosszú sarkot (2-0). Nehézkesen indult a meccs a City számára, de a szünetre megnyugtató előnnyel mehetett.

Sima győzelmet aratott a Manchester City a Newcastle ellen a Premier League 31. fordulójában

Aktívan kezdte a második felvonást a Newcastle, a 49. percben Cabayé jobbról a hosszú alsó mellé durrantott. Pár perccel később a kapu fölé lőtt a francia középpályás. Hiába a jó kezdés a vendégek részéről, az 56. percben a City szerzett újabb gólt: Gareth Barry a 16-oson kívülről tüzelt, Kompanyn és Simpsonon is megpattanva jutott a játékszer a hálóba (3-0). A 69. percben szép szóló után Yaya Touré is betalált jobbról, Perch segítségével (4-0). A 79. percben Gosling 16 méteres lövésére vetődött Joe Hart. A 84. percben a csereként beálló Scott Sinclair próbálkozását hárította Elliot. Nyögvenyelősen kezdte a találkozót a kékmezes gárda, de aztán könnyedén felőrölte a nagyon keveset mutató Newcastle-t. Mark Hughes csapat ráadásul ismét aggódhat a bennmaradás miatt.

Southampton-Chelsea

A Kékek ahhoz a Southamptonhoz látogattak, amely legutóbb 3-1-re megleckéztette a Liverpoolt a St. Mary's-ben. A Manchester United elleni hétfői FA-kupa-meccsre gondolva Rafa Benítez pihentette Juan Matát, Ashley Cole-t, David Luizt, Eden Hazardot és Demba Bát is. A Szentek meglepték a Chelsea-t, a 10. percben Jay Rodríguez lódult meg a kezdőkörből, de beérték a védők, így lövését könnyedén védte Cech. Bő tíz perccel később Rodíguezről nagyon lemaradtak, a szélső a Davistől visszakapott labdát balról, hét méterről a jobb alsóba helyezte (1-0). Tíz perc múlva egyenlített a vendégcsapat, Marin jobb oldali szöglete után Terry fejelt a bal alsóba (1-1). Ám csak két percig örülhetett ennek, Rickie Lambert 24 méterről, szabadrúgásból a jobb sarokba tekert (2-1).

A Chelsea próbálkozott, a második félidő közepén Moses löketét tornázta ki Boruc a léc alól. Szenvedtek a vendégek, nem játszottak jól, a 88. percben Lampard szabadrúgása suhant el a léc felett. A Chelsea kínos vereséggel hangolt a Manchester United elleni rangadóra, és a hétközi Európa Liga-negyeddöntőre, a vereség a végelszámolásnál sokba kerülhet a fővárosiaknak. A Southampton harmadszor nyert Mauricio Pochettino irányításával, és egyre távolodik a kiesőzónától.

A többi mérkőzésen

A BL-selejtezős helyért csatázó, negyedik Tottenham a hetedik percben megszerezte a vezetést Walesben: Bale indította Vertonghent, aki hét méterről a jobb sarokba helyezett (0-1). Michu egyenlíthetett volna, de fejjel nem találta el a kaput. Nem sokkal később a walesi szélső is betalált, a 16-os előteréből suhintott a jobb felsőbe (0-2). A második félidő elején Michu bólintása ismét elkerülte Friedel kapuját. A 71. percben aztán szépített a Hattyúk házi gólkirálya: jobb oldali sarokrúgásból fejelt a jobb sarokba (1-2). A hajrában nagyon nyomott Michael Laudrup csapata, de nem tudott pontot menteni. A Spurs két vereség után fontos győzelmet aratott, és megelőzte a Chelsea-t, igaz, a Kékek egy meccset még pótolnak.

A sérült Gera Zoltán nélkülöző West Bromwich Albion sima vereséget szenvedett a West Ham United pályáján, az FA-kupában elődöntős Wigan a Norwich ellen szerzett fontos pontokat.

Premier League, 31. forduló:
Arsenal-Reading 4-1 (1-0)
gólszerző: Gervinho (11.), Cazorla (48.), Giroud (67.), Arteta (77. - 11-esből), ill. Robson-Kanu (68.)
 
Manchester City-Newcastle United 4-0 (2-0)
gólszerző: Tévez (41.), Silva (45+2.), Kompany (56.), Perch (69. - öngól)
 
Southampton-Chelsea 2-1 (2-1)
gólszerző: Rodríguez (23.), Lambert (35.), ill. Terry (33.)
 
Swansea City-Tottenham Hotspur 1-2 (0-2)
gólszerző: Michu (71.), ill. Vertonghen (8.), Bale (21.)
 
West Ham United-West Bromwich Albion 3-1 (2-0)
gólszerző: Carroll (16., 80.), O'Neil (28.), ill. Dorrans (87. - 11-esből)
 
Wigan Athletic-Norwich City 1-0 (0-0)
gólszerző: Koné (81.)
 
Korábban:
Sunderland-Manchester United 0-1 (0-1)
gólszerző: Bramble (27. - öngól)
 
Később:
Everton-Stoke City 18.30
 
Vasárnap:
Aston Villa-FC Liverpool 14.30
 
Hétfő:
Fulham-Queens Park Rangers 21.00