Premier League

A United újabb lépést tett a bajnoki cím felé

A Manchester United egygólos győzelmet aratott a Sunderland otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának nyitómeccsén.

A toronymagasan listavezető Manchester United a kiesés ellen küzdő Sunderlandhez látogatott. Legutóbbi itteni fellépésükön tavaly májusban a lefújás pillanatában (0-1) bajnoknak érezhették magukat a Vörös Ördögök, de aztán a City of Manchester Stadionban Sergio Agüero a hosszabbításban gólt rúgott, és a városi rivális lett az aranyérmes. Sir Alex pihenőt adott Ferdinandnak, Giggsnek, Rooneynak és Chicharitónak, mivel hétfőn a Chelsea elleni FA-kupa újrajátszás következik.

A mérkőzés elején Kagawa lövését könnyedén hárította Mignolet, a 12. percben Büttner került helyzetbe a hazaiak kapuja előtt, kissé meg is lepődött ezen, és nem tudta elpöckölni a labdát a kapus mellett. A 18. percben Young beívelését ütötte ki Mignolet. A finoman szólva sem eseménydús meccsbe a vendégek vezető gólja vitt némi színt: a 27. percben Robin van Persie balról cselezett befelé, majd lőtt, a labda Titus Bramble combján megpattanva jutott a hálóba, így hivatalosan nem szakadt meg a holland hét meccs óta tartó gólcsendje klubjában (0-1).

A 33. percben Ashley Young 24 méteres szabadrúgását védte Mignolet, egy perccel később Anderson lódult meg, de nem tudta jól átvenni a labdát, ami a kapusé lett. A 42. percben Van Persie jobbról egyből kapura szúrt egy szabadrúgást, Mignolet a léc alól ütötte ki. A végén Van Persie jobb oldali kapáslövését hárította Simon Mignolet.

A United uralta az első játékrészt, és könnyedén őrizte előnyét a folytatásban is, a Fekete Macskák a sérült házi gólkirály, Steven Fletcher nélkül nem tudták megkarmolni a Vörös Ördögöket.

A 61. percben Nemanja Vidics véletlenül ütközött David De Geával, sokáig ápolták a spanyol kapuvédőt, de tudta folytatni a játékot. A 74. percben Adam Johnson pattogós lövése kerülte el a kaput. A 80. percben Büttner ismét előretört, a 16-osról lőtt, Mignolet-nek nem okozott vele gondot.

A végére elolvadt a Manchester United labdabirtoklási fölénye, és a hat perces hosszabbítás miatt is idegeskedhetett Ferguson, de a Sunderland nem tudott kiegyenlíteni, a legvégén Van Persie ziccerét védte óriási bravúrral Mignolet. A gyárvárosiak újabb három ponttal kerültek közelebb fennállásuk 20. aranyérméhez, a Fekete Macskák pedig vészesen közelítenek a kiesőzónához.

Premier League, 31. forduló:
Sunderland-Manchester United 0-1 (0-1)
gólszerző: Bramble (27. - öngól)
 
Később:
Arsenal-Reading 16.00
Manchester City-Newcastle United 16.00
Southampton-Chelsea 16.00
Swansea City-Tottenham Hotspur 16.00
West Ham United-West Bromwich Albion 16.00
Wigan Athletic-Norwich City 16.00
Everton-Stoke City 18.30
 
Vasárnap:
Aston Villa-FC Liverpool 14.30
 
Hétfő:
Fulham-Queens Park Rangers 21.00