Utánpótlás

Egyre jobban összecsiszolódik az U21-es válogatott - Radó András

Az U21-es válogatott június elején megkezdi szereplését a 2015-ös Európa-bajnokság selejtezőjében. Bő két hónappal a nyitány előtt Róth Antal együttese magabiztos győzelmet aratott a finnek ellen. A mérkőzést két góljával eldöntő Radó András szerint egyre jobban összecsiszolódik a csapat. A Szombathelyi Haladás tehetséges támadója a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapjának nyilatkozott.

"Jól játszottunk a finnek ellen, a győzelem mellett az is sokat elmond a mérkőzésről, hogy ellenfelünknek nem volt igazi gólszerzési lehetősége a kilencven perc alatt" - mondta az mlsz.hu-nak Radó András. "Az első félidőben nem adtuk ki a kezünk közül az irányítást, akár több gólt is szerezhettünk volna. A szünet után a finnek próbáltak egyenlíteni, de hiába kezdeményeztek többet, helyzetekig nem jutottak el. Úgy gondolom, ez nem az ő kritikájuk, hanem a mi érdemünk, válogatott szinten ugyanis nincsenek gyenge ellenfelek, a finnek is jó csapattal rendelkeznek, de most nem találtak fogást rajtunk. Ez a siker is mutatja, hogy egyre jobban összerázódik a társaság, meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtunk. Néhány fontos játékosunk most nem lehetett itt a keretben, velük kiegészülve még jobbak lehetünk a selejtezőkön."

Radó Andrást képtelenek voltak tartani a skandinávok - Fotó: mlsz.hu

Radó András ezúttal az ék mögött, középen kapott lehetőséget, és szinte minden akcióban benne volt, folyamatosan veszélyt jelentett a kapura. Két legnagyobb helyzetét magabiztosan használta ki, lőtt egy kapufát, a vendégek védői képtelenek voltak tartani őt.

"Jól éreztem magam a pálya közepén játszva, igyekeztem kihasználni gyorsaságbeli előnyömet a magasabb védők mellett. A Haladásban nemcsak szélen, hanem középen, sőt még ékként is szoktam játszani, ezért nem volt idegen ez a szerepkör számomra, bármelyik támadó pozícióban megtalálom a helyemet. Örülök, hogy most így jött ki a lépés, és gólokkal is segíthettem a csapatot"- tette hozzá az Illés Akadémia neveltje.

A korosztályos válogatottra még három mérkőzés vár a Regionális Bajnokságban, előbb a csoportkör utolsó meccsét játssza le Montenegró ellen, majd két helyosztó zárja a sorozatot, június 7-én pedig - az albánok elleni idegenbeli meccsel - megkezdi szereplését az U21-es Eb-selejtezőben.