Biatlon

Sikeres év van mögöttem - Szőcs Emőke

  • VNA

Remek évet zárt a magyar biatlon jelenlegi legjobb női versenyzője, Szőcs Emőke, aki még a Világkupa ponthoz is közel volt.

A magyar biatlon jelenlegi legjobb versenyzője, Szőcs Emőke két bronzéremmel zárta le a versenyidényt. A múlt héten véget ért ugyanis a román biatlon bajnokság, melynek sprint és üldözéses számai egyben a Balkán kupa részét is képezték. Emőke mindkét versenyben bronzérmet szerzett Magyarországnak. “Az utolsó szám a tömegrajtos volt, és ott is egy harmadik helyezéssel lettem gazdagabb, akárcsak sprintben. Így jól sikerült befejeznem ezt a versenyt" - nyilatkozta a magyar síszövetség honlapján Emőke.

Egy héttel ezelőtt pedig a Balkán kupa sífutó számaiban lett első és második. A versenyszezon ugyan befejeződött Emőke számára, de kihasználja a március végi télies időjárást, és amíg a hó kitart, sízni fog minden nap. Ez az idény örömteli eseményeket és hasznos tapasztalatokat is hozott a számára. “Úgy érzem, a sok nehézség ellenére sikeres szezont tudhatok magam mögött. Természetesen a Szocsi világkupás szereplésemre vagyok a legbüszkébb. Edző nélkül utaztunk ki, Gombos Karcsi versenyzőtársammal. Nem volt egyszerű, mégis sikerült jól szerepelnem" - tette hozzá Szőcs.

"A sprint számban 47. helyen értem célba, (összesen 101 versenyző nevezett ) 13 másodpercre a világkupa pontszámtól, 38. sífutó idővel, csupán 10,2% hátránnyal zártam. Ezzel az eddigi legjobb világkupás eredményem értem el magyar színekben. Ezzel valamint a martelli IBU kupás 11,2%-os teljesítményemmel és a szabad kártya megszerzésével bebiztosítottam a világkupán való részvételi jogomat a jövő szezonra. Szocsiba kiérve mindenki meglepetten tapasztalta, hogy az eddigi világkupás pályák legnehezebbikéhez érkeztünk. Ám számomra előnyös az ottani pálya, jól fekszik. Örülök, hogy kijutottunk oda, sok tapasztalatot szereztünk, tudjuk, mire kell számítanunk jövőre, és ez nagyban befolyásolja a felkészülésünket a következő szezonra. Hajrá magyarok, Szocsi ránk vár!" - olvasható a Szőcs Emőke által írt összegzésben. A hatharom.com egy korábbi cikkében elemezte a Tora Berger sikerével véget ért női biatlon Világkupa évadot.