VB 2014

Párizsi győzelmével élre ugrott csoportjában a spanyol válogatott

A játéknap csúcsrangadóján a világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött Franciaországban a világbajnoki selejtezősorozat I-jelű csoportjában. A három pont sorsáról egy érdekes találat döntött, Pedro Rodríguez közeli kísérletét Hugo Lloris már csak a saját kapujába tudta ütni.

Lendületesen kezdtek a franciák, a labda gyors megszerzésével igyekeztek meggátolni a spanyolok passzolgatását. Az első helyzet mégis a vendégek előtt adódott, Xavi Hernández azonban a kapu torkából hibázott. Az első negyedóra végére állandósult az ibériaiak mezőnyfölénye. A gallok a kontrákra rendezkedtek be, ám sokáig nem tudtak komoly ziccert kidolgozni. A játékrész hajrájában Franck Ribéry közel járt a gólszerzéshez, de Víctor Valdés bravúrral hárította a kísérletet.

A térfélcsere után sokáig eredménytelenül gyűrték egymást a felek, majd az 58. percben egy érdekes góllal jutott előnyhöz Vicente Del Bosque gárdája. Nacho Monreal viharzott el a bal oldalon a hibázó Christoph Jallet mellett, élesen középre lőtt labdáját Pedro Rodríguez tette kapura, a közeli próbálkozást pedig Hugo Lloris kapus már csak a hálóba tudta ütni. (0-1)

A kapott gól után ráerősített Didier Deschamps együttese, ám Paul Pogba az utolsó tíz percre nehéz helyzetbe hozta társait, miután Xavi megtaposása után második sárga lapját is megkapta Kassai Viktortól. A házigazda így is megmenthette volna az egyik pontot, Matthieu Valbuena szabadrúgása és a berobbanó Patrice Evra fejese után ismét Valdésnek kellett tornáznia.

Győzelmével Spanyolország átvette az első helyet a csoportban Franciaországtól.

FIFA Világbajnokság 2014 - Selejtezők
I-csoport
Franciaország-Spanyolország 0-1 (0-0)
Gólszerző: Pedro (58.)
Kiállítva: Pogba (78.)