VB 2014

Emberelőnyben már nem puskázta el gólhelyzeteit Portugália Bakuban

A portugál labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Bakuban, Azerbajdzsán ellen a világbajnoki selejtezősorozat F-csoportjában. A luzitánok már az első félidőben fölényben futballoztak és helyzeteket dolgoztak ki, ám a gólokat a második játékrészben, Rauf Alijev kiállítása után szerezték.

Paulo Bento együttese a pénteki izraeli pontvesztés után egyfajta győzelmi kényszerben lépett pályára Bakuban, a csoportban ezidáig hibátlan Oroszország mögött ugyanis csak a három pont begyűjtésével őrizhette meg biztosan a második helyet. Az eltiltását töltő Cristiano Ronaldo nélkül rohamozó portugálok már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, Hélder Postiga előbb lábbal, majd fejjel veszélyeztetett, de Kamran Agajev kapus mindkét esetben vetődve hárított. A házigazda képtelen volt huzamosan ideig birtokolni a labdát, így egyre nagyobb nyomás nehezedett védelmére, Bruno Alves szabadrúgásánál például csak néhány centi hiányzott a vendéggólhoz, az alumínium mentette meg az azerieket.

A térfélcserét követően percek alatt emberhátrányba került Azerbajdzsán, Rauf Alijev négy minutum alatt két sárga lapot is begyűjtött, az ibériaiak pedig villámgyorsan kihasználták a létszámfölény kínálta lehetőséget. Joao Moutinho szögletére Alves a rövid sarokhoz érkezett, és védőjét megelőzve a léc alá fejelt. (0-1) Nem sokkal később a hazai védelem jobb oldalát bontotta meg Portugália, Fabio Coentrao beadását a csereként beállt Hugo Almeida csukafejessel juttatta a hálóba, bebiztosítva a látogatók sikerét. (0-2)

FIFA Világbajnokság 2014 - Selejtezők
F-csoport
Azerbajdzsán-Portugália 0-2 (0-0)
Gólszerző: Bruno Alves (63.), Hugo Almeida (79.)
Kiállítva: Alijev (55.)
Később:
20:45: Észak-Írország-Izrael