VB 2014

A véghajrában érték utol a virtuálisan meglépő belgákat a horvátok - videó

Továbbra is holtversenyben, a többi ellenfél előtt nagy előnyben áll az A csoport élén Belgium és Horvátország a 2014-es világbajnokság európai selejtezőinek A csoportjában.

Szerbia Djuricic két góljával "hálálta meg" Skóciának, hogy még a szurkolóik is besegítettek kedden délután az újvidéki stadion gyepének letakarításában, ezzel még a szerbek tudtak a legközelebb maradni a belga-horvát pároshoz.

Utóbbiak közül Belgium szerzett hamarabb vezetést Macedónia ellen, Hazard szép cselsorozatot mutatott be a bal oldalon, mielőtt a hálóba lőtt, ezzel a góllal pedig meg is szerezte a három pontot csapatának. (1-0)

Walesben eközben a horvát válogatott hátrányba került az első félidőben Bale tizenegyesből szerzett góljával. (1-0) A brit csapat kemény védekezéssel őrizte előnyét a második játékrészben, Myhill kapus több bravúrt is bemutatott, de épp az ő hibájának köszönhetően került a kapujába Lovren távoli lövése a 77. percben. (1-1) A hajrában aztán a csereként beállt, brazil származású Eduardo a vendégek második találatát is megszerezte, ezzel elveszettnek tűnő három pontot húztak be Modricék. (1-2)

Világbajnoki selejtezők 2014
A csoport
Szerbia-Skócia 2-0 (0-0)
gólszerzők: Djuricic (59., 65.)
Belgium-Macedónia 1-0 (0-0)
gólszerző: Hazard (63.)
Wales-Horvátország 1-2 (1-0)
gólszerzők: Bale (21. - büntetőből), illetve Lovren (77.), Eduardo (87.)
 
A csoport állása: 1. Belgium 16 pont, 2. Horvátország 16, 3. Szerbia 7, 4. Wales 6, 5. Macedónia 4, 6. Skócia 2