NBA

San Antoniót vert a Houston

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 139. játéknapján nyugaton játszották az igazi rangadókat. A Houston egy ponttal verte a San Antoniót hazai pályán, a Dallas pedig szintén otthon nyert egy nagyon fontos találkozót a Utah Jazz-zel szemben. A Miami Dwayne Wade nélkül is 32 ponttal verte a Charlotte-ot, és már sorozatban a 26. győzelmüknél jár.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 96-95

Azt már látatlanban borítékolni lehetett, hogyha a Houston el akarja kerülni a szezonbeli söprést a Spursszel szemben, akkor James Hardentől egy fantasztikus estére lesz szükség. A szakállas játékos teljesítette a Rockets-szurkolók kívánságát, és drámai módon végezte ki a nyugati első San Antoniót.

Harden 18 pontot termelt a második félidőben, és 4.5 másodperccel a vége előtt triplát értékesített, amivel kiharcolta csapatának a győzelmet azok után, hogy a szezon első három egymás elleni mérkőzését a Spurs nyerte. Harden összesen 29 pontot gyűjtött össze a mérkőzésen, a túloldalon Tony Parker vitte a prímet 23-mal. Ez már sorozatban a harmadik sikere volt a Houstonnak.

James Hardenék újabb fontos győzelmet zsebeltek be a biztos rájátszás felé

Miami Heat - Charlotte Bobcats 109-77

Dwayne Wade nélkül kellett folytatnia a menetelését a Miami Heatnek, de nem jelentett gondot ezen az estén LeBron James "testvérének" a hiánya. A Miami stílszerűen leckéztette meg a ligautolsó Charlotte-ot, rendesen kiszolgálva a közönséget, melynek soraiban ott volt többek között Novak Djokovic, Vlagyimir Klicsko és Rory McIlroy golfozó is.

James 32 pontot, 10 asszisztot és nyolc lepattanót rakott le az asztalra ezen a mérkőzésen. A Miami immáron 26 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, és már csak hét siker választja el őket a Los Angeles Lakers 33 győzelmet számláló ligacsúcsától.

Dallas Mavericks - Utah Jazz 113-108

Vérre menő küzdelemnek ígérkezett, és végül az is lett a Dallas és a Utah összecsapása, hiszen a tét a rájátszást érő nyolcadik helyezés megközelítése volt. A Dallas veteránjai ismét nagyot alkottak: Dirk Nowitzki 17 pontja mellett még Mike James tett sokat a győzelemért a maga 19 pontjával. Mióta James a kezdőben van, a Mavericks 8-3-as mutatóval dicsekedhet, és már csak két meccses hátrányban vannak a nyolcadik Los Angeles Lakersszel szemben.

NBA
139. játéknap
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 99-104
Miami Heat - Charlotte Bobcats 109-77
Houston Rockets - San Antonio Spurs 96-95
Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 97-104
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 103-83
Dallas Mavericks - Utah Jazz 113-108
Phoenix Suns - Brooklyn Nets 100-102
Sacramento Kings - Philadelphia 76ers 103-117