Malajziai Nagydíj

Hamilton és Rosberg gyorsan megbeszélték a problémáikat

Csapatutasítás döntötte el a sorrendet a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és Nico Rosberg között a vasárnapi Malajziai Nagydíjon, de hétfői nyilatkozataik alapján gyorsan kibeszélték az ebből keletkező feszültséget.

Rosberg egyértelműen képes lett volna megelőzni csapattársát a futam utolsó szakaszában, de Ross Brawn többszöri határozott kérése után végül megtartotta a negyedik helyet, így engedte, hogy Hamilton legyen a harmadik. A rádióbeszélgetések alapján természetesen nem örömmel cselekedett így, de a csapat igyekszik közösen túllendülni az eseten.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg a Malajziai Nagydíjon a Forma-1-ben 2013-ban.

"Volt egy megbeszélésünk és mindenki fantasztikus volt" - nyilatkozta Hamilton. "A srácok nagyszerű munkát végeztek, Nico pedig különösen kiemelkedő volt. Érett volt, noha egy egyedi és nehéz helyzetbe került. De keményen, még keményebben fogok dolgozni, hogy ne kerüljünk újra ilyen szituációba. Nekem is nehéz volt elöl maradni és nem elengedni őt, ahogy neki is, hogy ne előzzön. Én magam elengedtem volna, de világos utasítást kaptunk. Ha nem lett volna gondunk az üzemanyaggal, más lett volna a helyzet. De le a kalappal Nico előtt, számomra ő volt a nap versenyzője."

Rosberg ugyan szűkszavúbban nyilatkozott, de igyekezett megérteni a csapat döntését: "Természetesen nehéz a helyzet. Megértem az álláspontjukat, de abban a pillanatban is megértettem. Szerettem volna megpróbálni versenyre kelni a Red Bullokkal, hogy kiderüljön, mire vagyunk képesek. Nem tudom, meddig jutottam volna, és nekem is kellett egy kicsit spórolnom az üzemanyaggal, de egyébként nem történt semmi szokatlan."