VB 2014

Deschamps háborúra készül a spanyolok ellen

A keddi európai világbajnoki selejtezők csúcsrangadója egyértelműen a Franciaország-Spanyolország mérkőzés lesz az I csoportban. Így áll a találkozóhoz Didier Deschamps, a gallok szövetségi kapitánya is.

"A lényeg, hogy jól használjuk a labdát, amikor megszerezzük és olyankor önvédelemre kényszerítsük őket" - beszélt a siker kulcsáról a szakember. "Spanyolország ellen felesleges a labdabirtoklásért küzdeni, az úgyis náluk lesz jobb. De amikor megszerezzük, akkor azt ki kell használnunk."

Didier Deschamps francia szövetségi kapitányként 2013-ban.

Spanyolország a pénteki, Finnország elleni döntetlenjével ponthátrányba került a franciák mögött, azaz a hazaiaknak már egy döntetlen is jó eredmény lehet a későbbi csoportgyőzelem szempontjából.

"Sosem készülünk ikszre. Ugyan a döntetlen jó eredmény lenne, sokat számít a hozzáállásunk. Elfogadnánk a döntetlent, de nem arra fogunk játszani" - szögezte le Deschamps.

Annak ellenére, hogy hazai pályán lesznek, nem tartja magukat esélyesebbnek a francia kapitány, inkább nagy küzdelemre készül.

"Logikus, hogy a spanyolok magabiztosabbak lehetnek, de mi is tudunk nekik gondot okozni. Tiszteljük őket, ami nem jelenti, hogy félnénk tőlük. Spanyolország ellen készülve tudja az ember, hogy milyen erővel kerül szembe. Meg kell mutatnunk a saját erősségeinket. Háborút kell kreálnunk" - mondta.

[1116495] 2013-03-26 21:00:00 Franciaország - Spanyolország;