NHL

Újabb szupersztár esett ki a sorból

  • MD

Alig kapta vissza sztárkapusát, Martin Brodeurt a New Jersey Devils, újabb sztárt kell nélkülöznie a következő hetekre Ilja Kovalcsuk személyében, aki a Florida elleni szombati találkozón szenvedett vállsérülést.

A New Jersey Devilsnél is egyre kevésbé örülhetnek a csonkaszezon erőltetett menetrendjének, hiszen újabb nagyágyút vesztettek el huzamosabb időre szombaton. Azok után, hogy Martin Brodeur egyhónapos regeneráció után visszatért csütörtökön a Carolina ellen, szombaton már ismét a veszteség miatt sopánkodhattak a szurkolók, miután Ilja Kovalcsuk elvesztve egyensúlyát belerepült a palánk alatti falba.

Kovalcsuk nem rejtette véka alá a fájdalmát, és a legoptimistább jóslatok szerint is ki kellett volna hagynia pár mérkőzést. Úgy tűnik, hogy hosszabb lesz az a távollét, mint amire előzetesen gondoltak, igaz a legrosszabb forgatókönyvre egyelőre nem kell sort keríteni.

Ilja Kovalcsuk ponterős játékának hiánya hosszútávon érzékeny veszteség lehet majd a Devilsnek

Kovalcsuk vállát megröntgenezték, és az orvosok szerint műtétet nem igényel a rendbe tétele, így az orosz szupersztárnak "csupán" két-négy hetes pihenőre kell számítania. Az biztos, hogy a Devils jövő heti idegenbeli túrájára nem tart a csapattal, az Ördögök már fel is hívták Harri Pesonent az Albany Devils farmcsapatból.

A Devils sem tudta elkerülni a sérüléspestist a csonkaszezonban: Martin Brodeur mellett Dainius Zubrust is elvesztették hosszabb időre, igaz a litván játékos hamarosan visszatérhet és újabb Alekszej Ponyikarovszkij sem tudott játszani.

Kovalcsuk kényes veszteség lesz a Devils számára, hiszen a csapat pontlistájának második helyén van 27 ponttal, és emellett vezeti átlag jégidőben az egész NHL-t a csatárok között meccsenkénti 25 perccel. Mint az a Florida ellen a harmadik harmadban is látszódott, Kovalcsuk nélkül a Devils emberelőnyös egysége sem klappol igazán, és egy ötperces emberfór során különösebb helyzet nélkül zártak az Ördögök.

A Devils jelenleg hetedik keleten, de csupán négy pont az előnye a nyolcadik és kilencedik Carolinával, illetve New York Rangersszel szemben, kettővel több lejátszott meccsen. A Devils az egyik legkevesebb gólt lőtte eddig a szezonban Kovalcsukkal, aki többek között vezeti a ligát négy emberhátrányos találatával, és nagy kérdés, hogy egy egyhónapos kihagyás mennyire veti vissza az Ördögök teljesítményét.