VB 2014

Nincs vége a sikerkorszaknak a spanyol válogatottnál - Santi Cazorla

Óriási érdeklődés előzi meg a világ- és Európa-bajnokság spanyol labdarúgó-válogatott párizsi vendégjátékát, Vicente Del Bosque csapata kedd este a Stade de France-ban Franciaország vendége lesz a világbajnoki selejtezősorozat I-csoportjában. Az ibériaiak pénteken fontos pontokat hullajtottak Gijónban Finnország ellen, ám Santi Cazorla szerint korai temetni a hispán együttest.

"Aki azt gondolja, hogy ez egy korszak vége a spanyol válogatottnál, az téved" - hangsúlyozta az Arsenal légiósa vasárnapi sajtótájékoztatóján. "A mi csapatunknak nincs oka az aggodalomra két döntetlen miatt. Manapság a labdarúgásban bármelyik nemzeti együttes ellen veszíthetsz pontokat, de ettől még nem kell egy sikeres időszak lezárultáról beszélni. Ugyanolyan éhesek vagyunk a sikerre, mint korábban."

Santi Cazorla bízik a három pont megszerzésében Franciaországban - Fotó: Mirror

Santi Cazorla szerint megfelelően kielemezték azokat a hibákat, melyeket októberben Franciaország (1-1), valamint pénteken Finnország (1-1) ellen elkövettek. Mivel a győzelem mind a Vicente Calderónban, mind a Molinónban elmaradt, Vicente Del Bosque fiai kedden győzelmi kényszerben lépnek pályára Párizsban.

"Mindkét mérkőzésen kulcsfontosságú helyzetekben követtünk el olyan hibákat, amelyekért négy elveszített ponttal fizettünk. Tanulnunk kell ezekből a találkozókból. A finnek ellen több, mint 80%-ban birtokoltuk a labdát, mégis csak egy gólt szereztünk. Nehéz olyan gárda ellen játszani, amelyik bebetonozza magát a kapuja elé, éppen ezért több improvizációra lett volna szükségünk. Franciaországban egy egészen más összecsapás vár ránk. Nem tudom, hogy Didier Deschamps milyen taktikát dolgoz ki, de játékosai képesek más szellemben futballozni, mint a skandinávok. Sokkal kevesebb hibával kell játszanunk a Stade de France-ban, ugyanakkor számunkra minden mérkőzés egyforma, az ellenféltől függetlenül. Fontos lenne három pontot szereznünk egy jó formában lévő gall csapat ellen, amelyik ráadásul vezeti a csoportot" - zárta nyilatkozatát Santi Cazorla.

[1116495] 2013-03-26 21:00:00 Franciaország - Spanyolországx;