VB 2014

Szerintem most is kikaptunk - Dzsudzsák Balázs

  • MTI

Keserűen nyilatkozott a románok ellen péntek este 2-2-es döntetlennel zárult budapesti labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzés után Dzsudzsák Balázs, a magyar csapat szélsője, aki szerint a gárda rendszeresen ugyanabba a hibába esik.

Dzsudzsák

A Puskás Ferenc Stadionban, zárt kapuk mögött lejátszott találkozón Vanczák Vilmos gólja révén a 16. percben a magyarok vezettek, majd a második félidőben előbb Adrian Mutu büntetőből egyenlített, Dzsudzsák viszont szintén értékesített egy tizenegyest, így a hazaiaknál maradt az előny. A lefújás előtti pillanatokban, a 93. percben azonban a csereként beállt Alexandru Chipciu betalált.

"Sok tanulságot ebből nem lehet levonni, nem ez volt az első olyan meccsünk, amit az utolsó percben buktunk el, szerintem most is kikaptunk" - értékelt feldúlt hangulatban Dzsudzsák. "Ezzel együtt nagyon büszke vagyok a csapatra, jól játszottunk és teljesen megérdemelten voltunk előnyben a 93. percig, tulajdonképpen vezettünk a semmiért."

A Dinamo Moszkva légiósa megköszönte a szurkolók behallatszódó biztatását, s hangsúlyozta, reméli, hogy sem a drukkerek, sem senki más nem csalódott a csapatban.

Egervári Sándor szövetségi kapitány azt mondta, az utolsó percekben beszorították a románok a magyarokat, a védők pedig nem voltak elég fegyelmezettek.

"Az első pillanatok, órák természetesen keserűséggel telnek, szombattól azonban már a keddi mérkőzésre kell koncentrálnunk" - fogalmazott a szakvezető.

A magyarok első gólját szerző Vanczák kiemelte, a szurkolók az utolsó öt percen átsegítették volna a nehézségeken a válogatottat, amely azonban csak magának köszönheti, hogy végül döntetlennel zárta az összecsapást.

"Igazából nem a románok nyertek egy pontot, hanem mi veszítettünk kettőt" - jelentette ki a svájci Sion védője.

Király Gábor, a válogatott kapusa és pénteki csapatkapitánya úgy vélte, az a tény, hogy a gárda kétszer vezetett egy fejlődőben lévő román válogatott ellen, amellyel versenyben van a D csoport második helyéért, lendületet kell, hogy adjon a törökök elleni meccsre. Egervári Sándor együttese öt mérkőzés után tíz ponttal a vb-ezüstérmes hollandok mögött a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, a románokat jobb gólkülönbségével előzi meg.

Világbajnoki selejtezők 2014
D-csoport, 5. forduló
Magyarország-Románia 2-2 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, vezeti: Wolfgang Stark (német)
 
Gólszerző: Vanczák (16.), Dzsudzsák (71. - 11-esből), ill. Mutu (68. - 11-esből), Chipciu (92.)
Sárga lap: Goian (73.), Mutu (74.)
 
Magyarország: Király - Vanczák, Korcsmár, Mészáros, Kádár - Koman, Pintér, Hajnal (Kovács I., 80.), Dzsudzsák (Halmosi, 90.) - Szabics (Varga, 58.), Szalai
Cserék: Bogdán, Megyeri, Guzmics, Elek, Lipták, Varga, Rudolf, Böde, Halmosi, Gyurcsó, Pátkai, Kovács I.
Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
 
Románia: Tatarusanu - Tamas, Goian, Radu, Chiriches - Bourceanu, Pintili (Chipchu, 87.) - Torje (Maxim, 66.), Grozav (Rusescu, 72.), Mutu - Stancu
Cserék: Pantilimon, Lung, Luchin, Rat, Grigore, Chipchiu, Popa, Keseru, Rusescu, Tanase, Maxim, Gardos.
Szövetségi kapitány: Victor Piturca
Világbajnoki selejtezők 2014
D csoport
Hollandia-Észtország 2-0 (0-0)
gólszerzők: van der Vaart (47.), van Persie (72.)
MAGYARORSZÁG-Románia 2-2 (1-0)
gólszerzők: Vanczák (16.), Dzsudzsák (71. - büntetőből), illetve Mutu (68. - büntetőből), Chipciu (90+2.)
Andorra-Törökország 0-2 (0-2)
gólszerzők: Inan (30.), Yilmaz (45+1.)
 
A csoport állása: 1. Hollandia 15 pont, 2. MAGYARORSZÁG 10, 3. Románia 10, 4. Törökország 6, 5. Észtország 3, 6. Andorra 0
[1147875] 2013-03-22 20:30:00 Magyarország - Romániax;