VB 2014

A finnek megcsinálták a lehetetlent - Del Bosque

Hatalmas meglepetésre Spanyolország csak 1-1-re zárt otthon Finnország ellen a labdarúgó világbajnoki-selejtezők I-csoportjának pénteki meccsén.

Busquets

Spanyolország hatalmas fölényben játszott Finnország ellen, a 60. perc környékén 83 százalékban birtokolta többet a labdát, ami döbbenetes szám. Ennek ellenére a világ- és Európa-bajnok csupán 1-1-re zárt Gijonban. A hispánok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque szerint a végén kicsúszott a kezükből az irányítás.

"Mindkét félidőben mi irányítottuk a meccset, elképzelhetetlennek tűnt, hogy döntetlenre zárjunk - mondta Del Bosque. - Jól szervezettek voltunk, de a végén kicsúszott a kezünkből az irányítás. A kapu előtt több szerencsénk lehetett volna, nem tudtuk megszerezni a második gólunkat. Remekül zárt a finn védelem és megvalósították, ami lehetetlennek tűnt."

A spanyolok riválisa, Franciaország eközben 3-1-re verte Grúziát és sikerével négy fordulót követően két pont előnyre tett szert. A két gárda kedden Párizsban találkozik.

"Négy mérkőzésünk maradt, és négy napunk van felkészülni a franciák ellen - mondta Del Bosque. - Még hosszú út áll előttünk."

[1116493] 2013-03-22 20:45:00 Spanyolország - Finnországx;