Férfi kézilabda BL

12-13 lerohanásgólunk döntött a León ellen - Gulyás Péter

megosztom

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az MKB Veszprém 33-25 győzött a spanyol Ademar León ellen, így 56-45-ös összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a két csapat vezetőedzői és játékosai értékeltek.

Manuel Cadenas, a León vezetőedzője: "Gratulálok a Veszprémnek, nagyon szerencsés csapat, tiszta győzelmet aratott. Elégedett vagyok a csapatommal, az elmúlt tétmérkőzések háromnegyedében jól játszottunk, de a Veszprém nagyon jó kézilabdát játszott az egész szezonban."

Carlos Ruesga, a León játékosa: "Nagyon jó első félidőt játszottunk, de a második félidőben a Veszprém fizikailag fölénk nőtt. Elégedett vagyok, mert végig jól küzdöttünk. Óriási érzés ebben a csodálatos hangulatú arénában játszani, és sok sikert kívánok a Veszprémnek."

Carlos Ortega, az MKB Veszprém vezetőedzője: "Gratulálok a leóni csapatnak, minkét meccsen nagyon jól játszottak. Nagyon jól küzdöttünk, de ők is jól tartották magukat. A második félidőben jobban kezdtünk, az 5-1-es védekezéssel megleptük őket, szereztünk néhány labdát, ezzel eldöntöttük a meccset. Azt hozzá kell tenni, hogy az ellenfélnek az elmúlt két hétben négy meccset kellett játszania, nekünk csak kettőt. A támadójátékkal nem vagyok teljesen elégedett, de végül is a legjobb nyolc között vagyunk, ez a lényeg."

Gulyás Péter, az MKB Veszprém játékosa: "A mai meccset az döntötte el, hogy 12-13 lerohanásgólt szereztünk, jók voltunk támadásban, ezzel kompenzáltuk a leóni gyengébb támadójátékot. A meccs kulcsa a második félidő eleje volt, amikor lerohantuk az ellenfelet, azok után, hogy az első félidő végén felengedtük magunkra a spanyolokat.

Mindenki szerencsés sorsolást szeretne, de nem hinném hogy a Veszprémnek szerencséje lesz. Jó lenne a Szkopjét kapni, de a Kiel kivételével bárkit elfogadnánk."

megosztom