Átigazolás

Összepakolnék, ha a Milan hívna – Santon

  • Szabó András

Nem bízott semmi sem a véletlenre Davide Santon. A Newcastle United védője kerek-perec megmondta, hogy egy percig sem gondolkodna, hogy elfogadja-e a Milan ajánlatát, ha bejelentkezne érte a lombardiai klub.

A 22 éves játékos 2011-ben csatlakozott a Szarkákhoz ötmillió fontért, de a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában elárulta, hogy szívesen visszatérne szülővárosába. „Boldog vagyok Newcastle-ben. Tetszik a város, a klub és a hangulat is. Eljegyeztem Chloét, és májusra gyereket várunk; úgy élek Newcastle-ben, akár egy király, és 2016-ig szerződésem van a csapattal.

Hogy visszatérnék-e Olaszországba? Hallottam róla, hogy keres engem a Milan, ami nagyon jó hír. Nem tudom, mit tennék, ha bármelyik más olasz csapat keresne, de Milanért komolyan elgondolkodnék azon, hogy becsomagoljam a bőröndjeimet.

A jobb- és balhátvédként is bevethető fiatal védő így hasonló utat járhat be, mint az Internazionaléból szintén Anglián, a Manchester City érintésével a rossoneriknél kikötő Mario Balotelli. Santonnak hasonlóak az okai: „Sokkal tartozom az Internek. Jól éreztem magam ott, de nem az én hibám, hogy Milan-szurkolónak születtem…