VB 2014

Nem tudták harcra késztetni a szerbek a horvátokat - videó

Az első félidőben szerzett góljaival összességében könnyedén győzött Horvátország Szerbia ellen a 2014-es világbajnokság európai selejtezőinek A csoportjában.

A szomszédvárak csatájának első szakaszában a két tizenhatos között kergették oda-vissza a labdát a csapatok, de saját kapuja előterében mindkét együttes védelme "felkeményedett", így nem igen alakult ki helyzet. A 23. percben aztán a középpályán előnybe kerültek a horvátok, Olic egy elé kotort labdával elment a jobb oldalon, önzetlenül középre gurított, ott pedig Mandzukic az eleső Subotic mellől az üres kapuba passzolt. (1-0)

Mario Mandzukic ünnepli gólját a Horvátország-Szerbia világbajnoki selejtezőn Zágrábban 2013-ban.

Még az első félidőben nőtt a hazai előny, Srna jobb oldali szabadrúgásánál Olic könnyedén elnyomta Ivanovicot és a testéről pattant a hálóba a játékszer. (2-0)

A szünet után Szerbia természetesen próbálkozott a szépítéssel, de hiába kapta meg a területet horvát válogatottól, nem volt képes veszélyes szituációt kialakítani. Így esetenként kemény, de nem épp izgalmas mérkőzésen győztek a hazaiak, akik így a később pályára lépő Belgium előtt a B csoport élére kerültek, és már kilenc ponttal előzik meg a szerbeket.

Világbajnoki selejtezők 2014
A csoport
Horvátország-Szerbia 2-0 (2-0)
gólszerzők: Mandzukic (23.), Olic (37.)
 
később:
Macedónia-Belgium 20:45
Skócia-Wales 21:00