VB 2014

Finnország ellen égtek le a spanyolok - videó

  • Barcsai Róbert

Hiába játszott sokkal jobban ellenfelénél Spanyolország, Finnország mégis pontot tudott rabolni Sergio Ramoséktól. Ennek köszönhetően Spanyolország a saját dolgát nehezítette meg az I csoportban...

Jordi Alba

Spanyolország péntek este a kötelező három pontért szállt harcba az I csoport utolsó helyén álló Finnországgal szemben.

A találkozót a spanyolok a várakozásoknak megfelelően kezdték, rögtön odaszögezték a skandinávokat a kapujuk elé, azonban a tíz kapura lövési lehetőség közül mindannyiszor vagy Maenpaa kapust tették naggyá David Silváék, vagy el sem találták a célpontot. Ennek megfelelően hiába a 70%-os labdabirtoklás, a spanyol válogatott 0-0-ra állt szünetben Finnországgal szemben.

A második játékrész elején, egészen pontosan a 49. percben aztán megtört a jég, egy jobbról érkező beadást Sergio Ramos fejelt a hosszúba (1-0). A hazaiak több alkalommal is eldönthették volna a mérkőzés sorsát, ám a spanyolok sorozatos hibáinak köszönhetően ez nem történt meg. Ahogyan az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 79. percben ugyanis egy finn kontrát követően a balról érkező beadást Pukki továbbította a spanyolok kapujába (1-1).

A mérkőzés hátralévő részében Mata, illetve Negredo is megszerezhette volna a győztes találatot, azonban egyikőjük sem tudta megmenteni a spanyolokat az égéstől.

Világbajnoki selejtező, Európa, I csoport
Spanyolország-Finnország 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Sergio Ramos (49.), ill. Pukki (79.)