Átigazolás

Babos Gábor csapatot vált Hollandiában

Babos Gábor nyolc év után elhagyja a NEC Nijmegen csapatát, a következő szezontól a NAC Bredában folytatja pályafutását.

A 27-szeres válogatott kapuvédő szerződése az idény végén lejár a nijmegenieknél. A 39 éves Babos egyéves szerződést kötött a Bredával, ahol hollandiai karrierje indult, 2000 és 2004 között játszott a csapatban. A 2004-2005-ös szezonban a Feyenoord hálóját őrizte, majd innen igazolt a NEC-hez, ahol sokáig a csapatkapitányi karszalagot is viselte. A rutinos labdarúgót 2004-ben és 2008-ban az Eredivisie legjobb kapusának választották.

"Három héttel ezelőtt közölte velünk, hogy elfogadott egy új lehetőséget, amely illeszkedik jelenlegi és jövőbeni terveibe és nem újítja meg lejáró szerződését. Szomorúak vagyunk, de természetesen tiszteletben tarjuk döntését. A szezon végén méltó módon elbúcsúzunk Gábortól" - mondta Carlos Aalbers sportigazgató.

"Fantasztikus időszakot töltöttem el a NEC-ben. Nagyon hálás vagyok, hogy a Feyenoordnál töltött rövid periódus után megadták nekem itt a lehetőséget. Most ismét készen állok egy új kihívásra. Visszatérek ahhoz a klubhoz, ahol minden elkezdődött" - nyilatkozta a hálóőr.