Bundesliga

Nincs szüksége a Bayernnek Lewandowskira – Elber

  • Szabó András

Nincs rászorulva Robert Lewandowskira a Bayern München, legalábbis Giovane Elber, a Stuttgart, a Bayern és a Lyon egykori támadója szerint.

A bajoroknál töltött hét éve alatt négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-trófeát (2001) begyűjtő Élber szerint nem jelentene minőségi javulást a lengyel támadó leigazolása a Bundesligát jelenleg húsz pont előnnyel vezető Bayern München számára.

Nincs szüksége a Bayernnak Lewandowskira. Nem jobb játékos, mint Mario Gomez vagy Mario Mandzukic. Én ragaszkodnék kettejükhöz; ugyanakkor a futballban gyorsan változnak a dolgok – az egyik nap még nélkülözhetetlen vagy, a másik nap pedig már csak a cserepadot melegíted” – utalt az egykori brazil válogatott támadó a tavalyi idény sztárjára, Gomezre, aki Mario Mandzukic leigazolása óta jórészt csak a horvát cseréjeként áll be játszani.

Nem hinném, hogy Gomez el szeretne igazolni. Pont ellenkezőleg, szerintem harcolni fog azért, hogy visszakerüljön a kezdő tizenegybe. Már régóta játszik a Bundesligában, tudja, hogy mennek ezek a dolgok. Csakhamar újra kezdő lesz, amint megtalálja a góllövő cipőjét” - fejezte be a két világbajnokságon is részt vevő Elber.