Férfi kézilabda BL

Még egyszer nem történhet meg a León ellen, ami egy éve - Gulyás Péter

Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata szombaton a spanyol Ademar Leónt látja vendégül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. A tavaly a magyar bajnokot búcsúztató együttes most hátrányban van, így a mieink nagyon bíznak a továbbjutásban.

"Győztünk Leónban, de nem játszottunk úgy, ahogy szerettünk volna" - idén Antonio Carlos Ortega vezetőedzőt az mkbveszprem.eu. "A védekezésünk és a mérkőzés utolsó tíz perce rendben volt, de bizony sokszor voltam elégedetlen a látottakkal. S ez még akkor is igaz, ha tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájának ebben a szakaszában már nincs könnyű mérkőzés. Ebből következik, hogy hiába nyertünk idegenben, még nem jutottunk tovább. Ellenfelünk újra igazolni akarja majd, hogy az utolsó pillanatig képes harcolni azért, hogy ők lépjenek a legjobb nyolc közé. Viszont mi játsszunk hazai pályán, s ezt az előnyünket győzelemre kell váltanunk!

Gulyás Péter az MKB Veszprém-Kielce mérkőzésen 2012-ben a Bajnokok Ligájában.

Egy évvel ezelőtt egy a végletekig kiélezett párharcban a spanyol csapat jutott tovább az MKB Veszprém ellenében, de Gulyás Péter, a csapat jobbszélsője szerint ez most nem fordulhat elő.

"Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk Leónban. Számítottunk a hazaiak kemény, agresszív védekezésére is, amit jól megszerveztek. Biztos vagyok abban, hogy ez Veszprémben is így lesz. Riválisunk nem adja meg magát egykönnyen. Az utolsó pillanatig hajtanak, küzdenek a továbbjutásért. Ahogy tavaly is tették. Még egyszer az nem történhet meg velünk, ami egy éve. Három gól az előnyünk, itthon játszunk, mi vagyunk az esélyesebbek. Élnünk kell a lehetőséggel, amit kiharcoltunk magunknak Leónban. A legjobb nyoc közé kell lépnünk" - mondta a játékos.

Fotó forrása: www.vaol.hu

A szombaton 16 órakor kezdődő MKB Veszprém-Reale Ademar León mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-on!