Birkózó Eb

Az olimpiai harmadik Hatos ezúttal ezüstérmet nyert

  • MTI

Hatos Gábor ezüstérmet szerzett a szabadfogásúak 74 kg-os kategóriájában a Tbilisziben zajló birkózó Európa-bajnokságon. A 120 kg-ban szereplő Ligeti Dániel kikapott a bronzmeccsen, így ötödikként zárt.

A 74 kg-os aranycsatát az orosz Anzsuar Gyedujev kezdte agilisabban, ám a nagy kapkodás nem vezetett eredményre, sőt, Hatos nagyszerűen menekült el egy kitolás elől, milliméterekkel még éppen bent tudott maradni a szőnyegen, riválisa viszont nagy igyekezetében kilépett.

A szombathelyiek olimpiai és világbajnoki bronzérmese ezt követően is nagyon keményen küzdött, a szakasz második felében azonban egy hasonló, vonal melletti szituációnál kilépett, így ellenfelének járt a pont (1-1), s végül a menet is.

A pihenő után tovább folyt a szőnyegen az óriási csata, a küzdelemből pedig az orosz jött ki megint jobban, egy pontjára Hatos minden erőfeszítése ellenére sem tudott válaszolni, így meg kellett elégednie az ezüstéremmel, ami ugyanakkor pályafutása eddigi legfényesebb medálja.

Hatos a magyar küldöttség második érmét szerezte az 55 kilós Barka Emese után, aki harmadik lett.

Az egész nap során gyomorrontással küzdő Ligeti bronzmeccse kevés izgalmat tartogatott az azeri Dzsamaladin Magomedov ellen. A 23 éves, tavaly második, 2011-ben Eb-harmadik magyar ugyanis hiába ment előre, indításait rendre megkontrázta riválisa, aki az első menetet 4-0-ra, a másodikat pedig 6-1-re nyerte. Így Ligeti ötödik lett.