Newcastle

A brutális belépő elszenvedője nevetségesnek tartja az FA döntését

A Wigan Athletic támadója, Callum McManaman nyújtott lábbal beleszállt a Newcastle United játékosába, Massadio Haidarába a hétvégi bajnokin. Az Angol Labdarúgó Szövetség nem indított eljárást McManaman ellen, amit a francia védő nevetségesnek tart.

"Véget vethetett volna a karrieremnek, tönkretehette volna az egész életemet, és ismét ott lesz velem szemben a pályán. Nevetséges" - fakadt ki Haidara a Le Parisiennek.

A 20 éves utánpótlás-válogatott hátvéd szerencsére megúszta kisebb sérüléssel az esetet, nem tört el a lába. "A térdszalagjaim sértetlenek. Óriási megkönnyebbülést éreztem, amikor ezt megtudtam, nagyon féltem. A fájdalom szinte elviselhetetlen volt, miután a lába csattant a térdemen, azt hittem eltört a lában vagy a térdkalácsom. Akkor nem tudtam behajlítani a térdem."

A védő hozzátette, még mindig sokkolja az este, ez volt a legbrutálisabb belépő, amit pályafutása során látott.

"Meg kellene védenie a labdarúgókat. Egy ilyen szabálytalanság felett nem szabad szemet hunyni. Minden lehetséges intézkedést meg kell hozni, hogy az iylen megmozdulásokat kitiltsák a pályáról. Ez elrontja a mérkőzéseket. A hatóságoknak fel kellene lépniük."

Haidara elmondta, hajlandó találkozni McManamannel, ha az bocsánatot szeretne kérni. Reméli, a csatár megtanulta a leckét és a jövőben kétszer is meggondolja, hogy mlyen mozdulatot tesz.

Az FA arra hivatkozva nem büntette a 21 esztendős csatárt, hogy a játékvezetői stábnak csak egyik tagja látta az esetet, és mivel a meccs közben a bíró nem ítélt semmit a szabálytalansággal kapcsolatban, ezért - egy tavaly nyári egyezményre hivatkozva - utólag nem bíráskodik a szövetség. A Newcastle United közleményben tiltakozott az FA döntése és David Whelna kijelentése ellen - a Wigan elnöke szerint McManaman teljesen szabályos szerelést hajtott végre , a lendület vitte tovább ezért ütközött Haidarával.

McManaman brutális belépője: