Utánpótlás

Király Gábor nemzetközi kapusiskolát indít

A tavaszi szünet kezdetén indul a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola. A legtehetségesebb fiatal eltölthet pár napot egy Bundesliga I-es csapatnál.

Régóta foglalkoztatja a gondolat Király Gábort, hogy kapusiskolát hoz létre Szombathelyen. Ennek most jött el az ideje, így az első háromnapos bentlakásos tábort március 28-30. között tartják, ahová tíz és 22 év közötti fiatalok jelentkezését várják - számolt be a haladas.hu.

"A napi két edzés mellett főleg célirányos feladatok - koordinációs, gátas, valamint bójás gyakorlatok - is szerepelnek a programban. Terveim között szerepel, hogy ismert labdarúgókat is meghívok Szombathelyre, akik a srácoknak előadásokat, bemutató edzést tartanak" - mondta Király Gábor.

A kapusiskola szakmai irányítója Gábor gyerekkori példaképe, Hegedüs Péter lesz, aki 1977-1989 között 243 mérkőzésen lépett pályára a Haladásban. „Hege" lassan már egy évtizede foglalkozik fiatal tehetséges kapusok felkészítésével a Király Sportlétesítményben.

"Fontos volt számomra, hogy a Király Kapusiskolában olyan helyi kötődésű sportemberekkel dolgozzak együtt, aki komoly szakmai tudással és pedagógiai érzékkel is rendelkeznek. Így a korábbi U21-es válogatott Takács Tamás, Biró István, valamint Dombay Miklós alkotja a szakmai stábot. Közös bennük, hogy szombathelyi kötődésűek, és korábban a Haladás valamelyik korosztályos csapatában is játszottak" - tette hozzá az 1860 München légiósa.

Király Gábor elmondta, hogy a táborba az egész országból, sőt Magyarország határain kívülről is várnak olyan fiatal labdarúgókat, akik jó társaságban, kiváló szakemberekkel és csodálatos környezetben szeretnék tovább képezni magukat. "Az a fiatal kapus pedig, akit a szakemberek a legtehetségesebbnek gondolnak, pár napot egy Bundesliga 1-es csapatnál tölthet el" - tette hozzá a rutinos kapuvédő.