NFL

Ed Reed továbbra is sztárgázsiért folytatná

  • MD

A Baltimore Ravens hamarosan újabb kulcsfontosságú védőt veszíthet Ed Reed safety személyében, aki a hírek szerint évi 7 millió dollár körül írna alá a következő klubjához.

Keserves idők járnak a Baltimore Ravensre. A 47. Super Bowl megnyerése óta a csapat elvesztette Anquan Boldint és a védelemből is több fontos láncszem távozott - vagy szabadügynökként, vagy visszavonulás útján. Ed Reed is más mezben szerepelhet jövőre, főleg ha kitart a mostani követelőzései mellett.

Reed az előző szezonban 7.2 millió dolláros bérrel bírt, és a hírek szerint következő kontraktusában is szeretne évi átlagban legalább 7 milliót keresni. Ugyanakkor az eddigi kérői, a Ravens, valamint a Houston Texans is azon csapatok közé tartozik, melyeket szorongat a fizetési sapka 123 milliós határa.

Ed Reed 34 évesen még szeretne utoljára busás jutalomra szert tenni a Super Bowl-győzelem után

Reed a szabadügynök-piac megnyitása óta a Houston Texansszal kacérkodik, ugyanakkor a Texans aktuális ajánlata, mely három évre szól, évi 4 millió dollárért, messze elmarad a játékos igényeitől. A Ravensnek egy hasonló ajánlata van az asztalon, de Reed egyelőre nem határozta el magát.

Hogy meddig fognak várni a csapatok Reedre azt nem lehet tudni, mindenesetre egyik együttes érdeklődése sem fog a végtelenségig kitartani.

Reed kilencszeres Pro-Bowl válogatott, egész pályafutását a Baltimore Ravensben húzta le. A tavalyi évben négy interceptiont jegyzett, melyek közül egyet visszahordott touchdownra. 160 alapszakasz-mérkőzésen lépett eddig pályára, melyek során 606 tackle-höz járult hozzá, és összesen 62 alkalommal szerzett labdát az ellenféltől. Ő tartja a csapat rekordját interceptionökben, interception yardokban (1547) és visszahordott touchdownokban (8).

A 34 éves játékosról felreppentek olyan pletykák tavaly, hogy Ray Lewishoz hasonlóan ő is visszavonul, de minden jel arra mutat, hogy még egy pár évet lehúz az NFL-ben. Főleg, ha megkapja a hőn áhított pénzösszeget.