NFL

A Harbaugh-testvérek hozták össze Boldin elcserélését

  • MD

A Harbaugh-fivérek a 47. Super Bowl után ismét együtt szerepeltek a címlapon, miután kiderült, hogy a két vezetőedző közbenjárásának köszönhetően kötött ki Anquan Boldin a San Francisco 49ersben.

Minden egy telefonhívással kezdődött. A friss Super Bowl-győztes nagybátyó, John Harbaugh megkereste az öcsit, Jimet, hogy érdekelné-e a San Franciscót Anquan Boldin. Mint egy igazi fivérpárosnál lenni szokott, Jim először gyanakodni kezdett bátyjára, de végül gyorsan sikerült meggyőzni őt, hogy nem átverésről van szó.

A Frisco vezetőedzője a telefonálást követően megkereste Trent Baalke általános igazgatót, és az üzletet rögtön nyélbe is ütötték a Baltimore-ral. A 49ersnek két hatodik körös húzása volt az idei draftról, és nem valószínű, hogy akármelyik kiválasztott lett volna olyan hatással a Frisco játékára, mint amilyet Anquan Boldin fog eredményezni a maga tapasztalatával.

John Harbaugh ugyanakkor leszögezte, hogy a cél a végsőkig Boldin megtartása volt:

"Ez egy olyan helyzet volt, melyben nagyon keményen dolgoztunk Anquan megtartásáért. És úgy hiszem, hogy ő is igyekezett ennek érdekében, de végül a számok nem feleltek meg egyik fél számára sem."

Jim és John Harbaugh között szerencsére nincs ellenséges viszony a Super Bowl után sem

A Ravens mesterének megkeresése után állítólag 30 percen belül megegyeztek a Ravens és a 49ers igazgatói. Boldin mondhatni az égből pottyant a Frisco ölébe, néhány órával azután, hogy Percy Harvin a csoportrivális Seattle-höz került. Az idősebbik Harbaugh biztos benne, hogy a 49ersnél meg lesznek elégedve Boldinnal, aki szerdán ment át az ilyenkor szokásos orvosi teszteken.

"Úgy vélem, hogy nagyszerű üzletet kötöttek. Tudom, hogy egy nagyszerű játékossal gyarapodtak, egy nagyszerű vezérrel. Kaptak egy olyan játékost, aki tökéletesen bele fog illeszkedni a támadásaikba, és erre ők is gyorsan rá fognak jönni. Egy nagy erős elkapóról van szó, aki minden meccsen megbízható játékot nyújt. Ott lesz minden meccsen, minden edzésen."