NFL

Welker ügynöke elszámította magát - Robert Kraft

  • MD

Nem maradt következmények nélkül, hogy David Dunn, Wes Welker ügynöke a napokban úgy nyilatkozott, hogy a Patriots még csak ajánlatot sem tett az elkapó asztalára a hosszabbítás érdekében. Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa tagadta mindezt, és szerinte csupán arról van szó, hogy az ügynök túlbecsülte kliensének árát a piacon.

Robert Kraft, a New England Patriots tulajdonosa hétfőn úgy érezte, hogy a saját részükről is illik tisztázni a Wes Welker körül kirobbant kálváriát. A korábbi Patriots-játékos ügynöke szerint Welker szívesen maradt volna New Englandben, de a csapat még csak ajánlatot sem tett neki, úgyhogy ezért Denverbe tette át a székhelyét.

"Wes esetében hajlandóak lettünk volna a becsült piaci értékénél is magasabb fizetést kínálni neki. Az elmúlt pár évben hosszútávú szerződést akartunk kötni vele. Mivel nem sikerült megállapodni, franchise taget adtunk neki egy igen magas áron (9.5 millió dollár). Visszatekintve jobb lett volna ha egy hosszútávú kontraktus részeként egyezünk meg vele. De ebben az esetben én tisztán hiszem, hogy az ügynökei elszámították magukat, hogy mi is Wes igazi piaci értéke" - védte meg csapata döntését a neves tulajdonos.

Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa tiszta vizet öntött a pohárba a Wes Welker-ügy kapcsán

Welkert David Dunn és Brian Murphy ügynökök képviselték a tárgyalóasztalon, és Dunn egy évvel korábban még a 10 millió dolláros garantált fizetést sem tartotta elképzelhetetlennek kliense számára. Ehhez képest két évre szóló 12 millió dolláros szerződést írt alá a Denverrel, de Kraft szerint csupán az első évét fogja kitölteni az elkapó a Broncosnál.

"Ha az alapokat nézzük, belement egy olyan üzletbe Denverben, ami kevesebbet kínált a miénknél. Valójában csupán egy egyéves szerződése van 6 millióért. Az utolsó ajánlatunk még a szabadügynök-piac megnyitása előtt, az egy 10 millió dolláros ajánlat volt teljesítménybónusszal, amivel még további 6 millió dollárt kereshetett volna, ha az elmúlt két évhez méltóan teljesít.  De Denverben 4 millió dollárral fog beleszámítani az első évben a fizetési sapkába, és 8 millió dollárral a másodikban. Nincs garantálva, hogy a második idényt is ott fogja tölteni. Megkapja a 6 milliót az első évben. A mi utolsó ajánlatunk 8 millió dollárt fizetett volna neki az első évben. Tehát lényegében a mi kínálatunk jobb volt, mint amit kapott a Denvertől. Elképesztően szomorú vagyok emiatt. De hogy mindenféle félreértést tisztázzak, szerettük volna West megtartani."

Kraft arról is beszámolt, hogy amint Welker szabadügynökké vált, máris elkezdtek ügyködni a helyettesítésén, aki végül Danny Amendola személyében érkezett a Patriotshoz.

"Csak hogy tisztázzuk, Wes Welker volt az elsőszámú célpontunk a csapattal. De amikor megnyitott a piac, és az ügynökei továbbra is magas számokkal követelőztek, ami meghaladta mi a számainkat, alternatívákhoz kellett folyamodnunk. A második alternatíva Danny Amendola volt, aki több csapattól is kapott ajánlatot. Végül arra jutottunk, hogy Wes sajnos valószínűleg nem fog visszatérni hozzánk, ezért elköteleztük magunkat Amendola mellett."

Bár az ügynökök kijelentése miatt úgy tűnhet, hogy haragos viszonyban váltak el a felek, Kraft szerint békés módon tettek pontot az ügy végére.

"Szerdán Wes személyesen felhívott engem és közölte velem a denveri ajánlatát. Felhívta Billt is (Bill Bellichick, a Patriots vezetőedzője). Találkoztunk és elbeszélgettünk. Sok játékosunk van és sok pénzt fektettünk bele ebbe a posztba - itt van Gronk (Rob Gronkowski), Hernandez és Danny Amendola is már. Ha egy nappal korábban hív, akkor nálunk marad. Szóval ez Wes Welker története. Nagyon sajnálom, hogy így alakult."