Profi boksz

Bevállalós ellenfelet kapott szombatra Bedák Zsolt

  • Felix Promotion

A fehérorosz Anton Bekis lesz Bedák Zsolt ellenfele március 23-án, Szentesen a Ferobox Event ökölvívó gáláján. A 29 éves volt világbajoki kihívó magyar ökölvívó két és fél év kihagyás után lép újra a kötelek közé.

Összeállt a szentesi gála főmérkőzéseinek a programja, a nagy visszatérő, Bedák Zsolt ellenfelének kilétére is fény derült. A 27 éves, fehérorosz Anton Bekissel vív hatmenetes meccset a magyar ökölvívó. Bekis kétszer volt amatőr pehelysúlyú fehérorosz bajnok, az elmúlt 14 hónapban pedig kilenc profi mérkőzése volt.

Mérlege öt győzelem (4 K.O.) és négy vereség, de a kép csalóka, ugyanis a vereségeit nagyobb súlycsoportokban és idegenben szenvedte. Ez jól mutatja, hogy egy bevállalós sportolóról van szó.

"Ideális ellenfél lesz Zsolt számára" - kezdte Rácz Félix. "Felmérheti, hogy hol tart két és fél év kihagyás után. Most a pontozásos győzelemnek ugyanakkora értéke van, mint a kiütésnek. A lényeg, hogy Zsolt rázza le magáról a 'rozsdát' és érezze jól magát a ringben."

Bedák mellett Nagy Márkot egy nemzetközi címmeccsen, Nagy Sándort a cirkálósúlyú magyar bajnoki övért, a szlovákiai magyar Kovács Tamás ’Tomi Kidet’ pedig egy presztízs ki-ki csatában láthatja a közönség. A gálát a Sport Televízió március 23-án 20.30-tól közvetíti élőben.