Kerékpár

A megszűnés fenyegeti a RadioShack csapatát

A főszponzor év végi lehetséges távozása a megszűnés szélére sodorhatja a RadioShack profi kerékpáros csapatát.

A francia sportlap, a L'Equipe értesülései szerint főszponzorának elvesztése fenyegeti a RadioShack Leopard kerékpáros csapatot. A többek között Jens Voigtot, Andreas Klödent és Danilo Hondót is foglalkoztató klub már a szezon elején is komoly bajba került, akkor az egyik fő támogatónak számító Nissan vonta meg tőle a támogatást, a névadó, az elektronikai iparban érintett RadioShack kiszállása azonban a végleges megszűnést vetítheti előre. A csapat menedzsmentje egyelőre nem kívánta kommentálni a francia lap értesülését, azt ugyanakkor megerősítették, hogy a névadó szponzorral 2013 év végén valóban lejár a szerződésük.

A Radio Shack 2010-ben szállt be a kerékpár-bizniszbe, akkoriban még az időközben "nagyot bukó" Lance Armstrong is náluk tekert, a csapatot pedig Johan Bruyneel menedzselte. A 2011-es évad után a luxemburgi Leopard kerékpáros csapatával egyesültek és ilyen módon a két Schleck-testvér (Andy és Frank) is a kötelékükbe került. A mostani hír szerint a RadioShack cég főként a dinamikusan fejlődő ázsiai piacra akarja koncentrálni energiáját, ezért vonulna ki a sportág támogatásából.

A feltehetően gazdasági hátterűdöntés hátterében a közelmúlt dopping-ügyei kapcsán elszenvedett presztízsveszteségek, valamint Frank Schleck januárban kapott - még a tavalyi Tour de France során "összeszedett" - eltiltása és a tavaly nyári kerékpáros balesete után formáját egyelőre még kereső Andy Schleck gyengélkedése is állhat.