Serie A

A Chievo sportigazgatója építi újjá az Intert - sajtóhír

Massimo Moratti, az Inter elnöke a várakozásoknak megfelelően elégedetlen a bajnoki címről már rég lemondani kényszerült és lassan a BL-helyektől is elbukdácsoló csapatával. Azonban első körben nem a keret és a kispad, hanem a felsőbb vezetés szintjén keresi a változtatás lehetőségét.

Giovanni Sartori a Chievo sportigazgatójaként 2012-ben.

A Tuttosport információi szerint a Chievo sportigazgatója, Giovanni Sartori érkezhet nyáron Milánóba, hogy megreformálja az Inter működését. Ez állítólag nem jár más személyi változtatásokkal, az elnök úgy szeretné a rendszerbe illeszteni a szakembert, hogy együttműködhessen másokkal, elsősorban Marco Brancával, a kék-feketék jelenlegi sportigazgatójával.

Másik lehetőségként a korábbi vezetőedző, Leonardo visszatérését emlegetik, aki azóta a Paris Saint-Germainnél dolgozik, hogy elhagyta a milánóiakat. Az ő érkezése azonban anyagi okok miatt sem valószínű, és állítólag Brancával sincs túl jó viszonyban, akit így ki kellene rúgni.

Sartori "leigazolását" támasztja alá az az információ is, amely szerint a Chievo elnöke már kijelölte a sportvezető utódját Luca Nember általános igazgató személyében.

Az Inter jelenleg hármas holtversenyben csak az ötödik a Serie A-ban - a riválisoknál eggyel kevesebb mérkőzést játszva -, az utóbbi hetekben került elé a Milan és a Fiorentina is, miután december eleje óta nem tudott két egymást követő bajnokit megnyerni.