Mezbemutató

Íme, az olasz válogatott vadonatúj meze - fotó

A Puma hétfőn bemutatta az olasz válogatott új mezét, amelyben a 2013-as FIFA Konföderációs Kupán lép pályára a Squadra Azzurra.

Gianluigi Buffon és Andrea Pirlo az olasz válogatott új mezének bemutatásakor

A mezeket az olasz válogatott székhelyén és edzőpályáján Covercianóban mutatta be a Squadra Azzurra képviseletében Andrea Pirlo és Gianluigi Buffon. Az új dresszt először a Genfben megrendezésre kerülő Brazília (a Konföderációs Kupa házigazdája) elleni mérkőzésen láthatja a nagyközönség március 21-én csütörtökön.

[1397173] 2013-03-21 20:30:00 Brazília - Olaszországx;

A Puma történelmében ez az első olyan mez, ami 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, ezzel is egy újabb lépést téve a Sportlifestyle márka által kitűzött fenntarthatósági cél felé. Különlegessége a hivatalos olasz mezeknek, hogy extra nedvességelvezető képessége mellett újrahasznosított poliészterből és kókuszhéjrostokat tartalmazó természetes anyagból áll. Az anyagoknak ezen keveréke fokozza a játékosok kényelmet és teljesítményt.

Cesare Prandelli, Gianluigi Buffon és Andrea Pirlo az olasz válogatott mezének bemutatásán

Az új dizájnt még különlegesebbé teszi egy színátmenetes nyomott grafika, ez az egyik vizuális különlegessége a Puma fejlesztéseinek. A mezeknek új lendületet ad még az a fluoreszkáló kék csík, ami az ingek gallérján és vállrészénél látható elől és hátul. Természetesen a ‘Tricolore’ nemzeti színű zászló sem hiányozhat a mezekről, és ami ezt még nyomatékosabbá teszi, hogy a mezek ujján is visszaköszönnek a nemzeti színek.

Giorgio Chiellini, az olasz válogatott és Juventus egyik meghatározó játékosa így nyilatkozott a mezekről: “Nagyszerű érzés először viselni az olasz válogatott új mezét. A dizájn nagyon figyelemfelkeltő, különösen, ahogyan a nemzeti színek visszaköszönnek rajta. Büszkeséggel tölt el a mez viselése, izgatottan várom, mi vár ránk Brazíliában a Konföderációs Kupán.”

Az olasz válogatott 2013-as mezének bemutatója

Az olasz válogatott 2013-as meze

Az olasz válogatott 2013-as meze

Az olasz válogatott 2013-as nadrágja

Az olasz válogatott 2013-as sportszára