Serie A

Balotelli talán Ibránál is jobb - lapszemle

A Serie A 29. fordulójában a Milan és a Napoli is jelezte, hogy még nem mondott le a bajnoki címről. A Juventus 9 pontos előnye ugyan továbbra is nagyon komolynak tűnik, de legalább mindkét üldöző igencsak meggyőző teljesítményt nyújtott vasárnap. A második helyen álló Napoli Cavani, a pillanatnyilag harmadik Milan pedig Balotelli két-két góljával tudott nyerni. A Roma egy szép Totti szabadrúgásgólnak is köszönhetően legyőzte a Parmát, így a fővárosiak csapatkapitánya megszerezte 226. találatát az olasz élvonalban, ezzel második az örökranglistán.

Cavani és Balotelli volt a két hős, írta hétfői címlapján a La Gazzetta dello Sport. A Napoli uruguayi támadója (aki 20 találattal vezeti a Serie A góllövőlistáját) január 27-e után volt ismét eredményes, Mario Balotelli pedig hat Milan-mezben lejátszott bajnokiján hetedszer talált be. Cavani vasárnapi Atalanta elleni duplája győzelmet jelentett a Napolinak, így a Juventus továbbra is "csak" kilenc pont előnnyel vezet. A hosszú idő után újra eredményes csatárral kapcsolatban Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke rögtön kijelentette, számára 70 millió eurót ér Cavani. A 3-2-re megnyert mérkőzés érdekessége, hogy a nápolyi szurkolók egy óriási transzparensen üzentek a napokkal korábban megválasztott új pápának. „Tisztelt I. Ferenc, imádkozunk érted. És arra kérünk, hogy szabadíts meg minket a szurkolói kártyától”.

Közben egyre biztosabbnak látszik, hogy a Balotelli vezette Milan célba vette a második helyet. Ha a télen igazolt csatár ilyen ütemben folytatja a gólgyártást, még a Napoli megelőzésére is mutatkozik esély. Nem meglepetés, a Gazzetta értékelése szerint (7,5-es osztályzattal) Mario Balotelli volt a Palermo elleni találkozó legjobbja. „Adjátok a labdát Balónak, valami úgyis történni fog. Minden helyzetből képes kapura lőni, és nem ül fel az ellenfél provokációinak sem. Mint Ibra, sőt talán jobb is, mint Ibra” - írta a 7 gólnál járó támadóról a Gazzetta. A Milan - bár hét közben kiesett a Bajnokok Ligájából - a Serie A-ban már tizenegy meccse veretlen.

„La Roma con Totti decolla per l’Europa”
vagyis „Totti vezetésével a Roma Európa felé repül”, írta hétfői első oldalán a Corriere dello Sport. A római székhelyű sportújság „Cavani-Balotelli, harc az utolsó gólig” címmel a vasárnap remeklő két csatár teljesítményéről is beszámolt. Meg persze arról, hogy Francesco Totti (akit a Gazzetta szerényen csak II. Francescóként szólított a meccs utáni értékelésében) megszerezte 226. gólját az olasz élvonalban, ezzel feljött a Serie A góllövőinek örökrangsorában a második helyre.

Végül, egy érdekesség. A Chievo ellen mutatott teljesítménye miatt a Pescara csapata „feljelenti” Mazzoleni játékvezetőt az olasz szövetségnél. Ezt maga a klub elnöke, Daniele Sebastiani jelentette be. „Nem kifogásokat keresünk. Utolsó vagyunk, nyilván nem véletlenül. De azt látni kell, hogy a bíró mit csinált ezen a mérkőzésen. Sőt, az egész eddigi bajnokságból lehetne példákat hozni. Egyértelmű büntetőt nem kaptunk meg, majd még a reklamáló Sculli kapott sárgát. Mikor magyarázatot kértünk a bírótól, annyit válaszolt, hogy normálisabban kellene nyilatkozni hét közben. Sajnálom, de azt gondolom, ha én vagyok otthon, azt mondok, amit akarok. Nem hagyjuk ennyiben a dolgot, jelezni fogjuk a történteket a szövetségnél. Ennek a mérkőzésnek nem lehet így vége” – mondta Sebastiani.