Bundesliga

Hajnal nélkül fordított a Stuttgart

  • Szabó András

Jó iramú mérkőzést hozott a bajnokság két meglepetéscsapatának találkozója a Bundesliga 26. fordulójának első vasárnapi meccsén. A kisebb csodaként az ötödik helyen tartózkodó újonc Eintracht Frankfurt azonban nem bírt a mindössze a 15. pozícióban lévő VfB Stuttgarttal: Aigner találatára Ibisevics és Niedermeyer válaszolt. A svábok légiósa, Hajnal Tamás a cserepadon nézte végig a kilencven percet, edzője, Bruno Labbadia nem küldte pályára.

A 16. percben Ibisevics robbant rá a jobb oldalról betett labdára, s megelőzte a hazaiak pocsékul kijövő kapusát, Kevin Trappot, de csodával határos módon melléfejelt. Alig két perccel később jött az ellentámadás: Aigner ugrott ki a védők mögött, s a csapatkapitány Pirmin Schwegler leheletfinom kiugratását egyből, külsővel elpöckölte Ulreich mellett. 1-0!

A szünet után egyből visszavágott a Stuttgart. Egy véleményes büntető megítélését követően (Boka esett el az elé vetődő Schwegler lábában) Ibisevics tizenegy méterről már nem hibázott, s magabiztosan a jobb alsó sarokba helyezett; Trappnak esélye sem volt. 1-1!

Az elvesztett előnyt követően igyekezett helyretenni becsületét az Eintracht. A második gólját mégis a VfB szerezte meg: a 71. percben nagyszerűen ívelt be egy jobb oldali szögletet Alexandru Maxim, amit a hosszún érkező középhátvéd, Georg Niedermeyer védhetetlenül fejelt a hálóba. 1-2!

A hátralévő húsz perc is jó néhány izgalmat hozott (elég csak Lakic helyzetét megemlíteni: a csereként bejövő horvát elől hihetetlen reflexszel mentett Ulreich), de nem sikerült egyenlítő gólt szereznie Armin Veh Frankfurtjának. Az újonc így maradt a tegnap Nürnbergben tükörsimán kikapó Schalke mögött, az ötödik helyen; Hajnalék a megszerzett három ponttal a Wolfsburg elé, a 12. helyre jöttek fel.

Bundesliga
26. forduló
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 1-2 (1-0)
 
Gól: Aigner (18.), illetve Ibisevics (51.-büntetőből), Niedermeyer (71.)