Premier League

Egy óra emberelőny sem volt elég a Fekete Macskáknak

A Sunderland hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott a Norwich Cityvel úgy, hogy a 30. perctől emberelőnyben volt, de így sem szerzett akciógólt. Martin O'Neill csapata hét mérkőzés óta nyeretlen és közelít a kiesőzónához.

A Norwich biztonságosnak mondható távolságban van a kiesőzónától, a Sunderlandnek viszont van félnivalója, az elmúlt hat fordulóban mindössze két pontot gyűjtött. A 26. percben ráadásul hátrányba került, egy jobb oldali szöglet után Kamara csúsztatása is valószínűleg bement volna, Hoolahan szinte a gólvonalról segítette beljebb a labdát (0-1).

Ám pár perc múlva nagy esélyt kaptak a Fekete Macskák: Danny Graham ziccerben tört a kapura, Mark Bunn kirontott kapujából, kézzel tisztázott a 16-oson kívül, mehetett zuhanyozni. A vendégek első számú portása, John Ruddy sérült, így a 28 éves Lee Camp debütált a Premier League-ben.

Érdekesség, hogy Chris Foy játékvezető a szezon során először mutatta fel a piros lapot a bajnokságban, illetve a PL-ben 37 meccs után állítottak ki játékost a Kanáriktól. A szabálytalanság utáni szabadrúgásból Gardner kevéssel tekert a kapu mellé

Tíz emberrel tíz percig sem tudta tartani előnyét a Norwich, a 38. percben Bassong kézzel ért a labdához saját tizenhatosán belül, a büntetőt Craig Gardner a léc alá vágta (1-1).

A második félidőben nem tudta érvényesíteni emberelőnyét a Sunderland, és a 69. percben megúszott egy tizenegyest Danny Rose kezezésénél, az asszisztens szerint kívül történt. A 72. percben Grant Holt páros lábbal beleszállt a hazaiak kapusába, megúszta sárgával, Mignolet pedig sérülés nélkül. Az egy órán át emberelőnyben futballozó, de erőtlen hazaiaknak be kellett érniük az egy ponttal, ami sokba kerülhet.

Premier League, 30. forduló:
Sunderland-Norwich City 1-1 (1-1)
gólszerző: Gardner (40. - 11-esből), ill. Hoolahan (26.)
kiállítva: Bunn (30. - Norwich)
 
Később:
Tottenham Hotspur-Fulham 16.00
Chelsea-West Ham United 17.00
Wigan Athletic-Newcastle United 17.00
 
Szombaton játszották:
Manchester United-Reading 1-0 (1-0)
Swansea City-Arsenal 0-2 (0-0)
Aston Villa-Queens Park Rangers 3-2 (1-1)
Southampton-FC Liverpool 3-1 (2-1)
Stoke City-West Bromwich Albion 0-0
Everton-Manchester City 2-0 (1-0)