NBA

A Sixers meglepte a Pacerst

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza. A nagyok többsége szállította a papírformát, azonban az Indiana Pacers megégett Philadelphiában.

Evan Turner

Philadelphia-Indiana
98-91

Hiába a Sixers idei pocsék szezonja, a hazaiak szombaton nagyon felszívták magukat a keleti rangadóra. A Philly ugyanis három nagyon szoros negyedet produkált, majd az utolsót 27-19-re megnyerte, ami egyben győzelmet is ért.

A hazaiak a sikert egyértelműen a Holiday-Hawes duónak köszönhetik, előbbi 27 pontot és 12 gólpasszt, utóbbi pedig 18 pontot és 16 lepattanót jegyzett. A vendégeknél mindenki hozta a tőle elvárhatót, azonban a kispad rendkívül gyenge napot fogott ki.

Washington-Phoenix
127-105

Érthetetlenül simára sikerült a Washington szombati mérkőzése a Phoenix ellen, hiszen a fővárosiak 22 ponttal voltak jobbak ellenfelüknél. A Sunsnak ráadásul a második negyedtől fogva esélye sem volt, legfőbbképpen azért, mert összeomlott a csapat védekezése, hiszen a Wizards a két középső játékrészben összesen 75 pontot gyűjtött.

A mérkőzés egyébként egyértelműen arról a Martell Websterről szólt, aki karriercsúcsot jelentő 34 ponttal járult hozzá a Wizards sikeréhez. A másik oldalon a kezdők pocsékul teljesítettek,v iszont a kispadról beállva Michael Beasley 21, Jared Dudley pedig 16 pontot jegyzett.

Boston-Charlotte
105-88

Kevin Garnett nélkül is hozta a kötelezőt a Boston Celtics, amely szombaton, hazai pályán „simázott” a Bobcats ellen. A meccs gyakorlatilag egy negyeden át volt szoros, onnantól kezdve rákapcsoltak a Kelták, és utolérhetetlennek bizonyultak, ráadásul ez a siker sorozatban a 11. volt a TD Gardenben.

Kevin Garnett hiányában rendkívül jól megosztotta a labdát a Celtics, hiszen hatan is kétszámjegyű eredménnyel végeztek, azonban a legjobb teljesítmény eléréséhez Jason Terrynek így is mindössze 15 pont kellett. A másik oldalon furcsa módon Jannero Pargo volt a legjobb, ő 18 egységet könyvelhetett el.

San Antonio-Cleveland
119-113

Tony Parker nélkül a vártnál jóval nagyobb csatára kényszerült a San Antonio a Cleveland ellen. A Cavaliers ugyanis nagyon jól tartotta magát, három negyedet követően mindössze egy pont hátrányban voltak Thompsonék, akik azonban nem bírták a végjátékot, és sorozatbeli hetedik vereségüket szenvedték el a Spurstől.

Kiváló estét zárt Tim Duncan és Kawhi Leonard, hiszen ketten együtt 54 pontot és 25 lepattanót szereztek. A másik oldalon leginkább Wayne Ellington villogott, ő 21 egységgel végzett.

Utah-Memphis
90-84

A rájátszás szempontjából rendkívül fontos meccset nyert a Utah Jazz a Memphis ellen, pedig nem kezdődött jól a találkozó a hazaiak számára. Félidőben ugyanis ötpontos hátrányban voltak Jeffersonék, viszont a nagyszünet jól jött a csapatnak, hiszen a harmadik negyedben mindössze kilenc pontot engedélyezett a Utah a Memphisnek, ez pedig döntőnek bizonyult.

A mérkőzés legjobbja Jerryd Bayless volt, a maga 24 pontjával. Érdekesség azonban, hogy a Memphis kezdőjéből csak Zach Randolph hozta a tőle elvárhatót, míg a kispad Baylessen kívül négy egységet szállított. A másik oldalon öten is kétszámjegyű eredménnyel végeztek, a legjobb teljesítményt pedig Gordon Hayward szállította, 17 ponttal.

Portland-Detroit
112-101

Sokáig úgy tűnt, hogy Portlandben szakad meg a Pistons rossz sorozata, mivel a félidőben öt ponttal vezettek Calderonék Oregonban. A második félidőre azonban teljesen összeomlottak a vendégek, a harmadik negyedet hét, a negyedeket pedig 11 ponttal veszítették el, ami azt jelenti, hogy a Dugattyúsok sorozatban nyolcadik vereségüket szenvedték el.

A Blazers sikeréhez ezúttal LaMarcus Aldridge járult a legnagyobb mértékben hozzá, az erőcsatár ugyanis 31 pontot és 12 lepattanót tett a közösbe. A másik oldalon leginkább a hátvédek villogtak, Rodney Stuckey 32, Will Bynum pedig 23 ponttal terhelte a hazaiak gyűrűjét.

NBA
Alapszakasz, 131. játéknap
Washington-Phoenix 127-105
Boston-Charlotte 105-88
Philadelphia-Indiana 98-91
San Antonio-Cleveland 119-113
Portland-Detroit 112-101
Utah-Memphis 90-84