Ausztrál Nagydíj

Rosberg szerint esőben megszerezte volna a pole-t

A heves esőzés miatt félbeszakadt szombaton a Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzése, amelyet a versenybíróság döntése értelmében vasárnap, a futam előtt fejeznek be. A kvalifikáció első részében Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája volt a leggyorsabb.

"Egy kicsit sajnálom, hogy leállították az időmérőt, mert a körülmények nagyon kedveztek nekem, az autó jól ment - nyilatkozta Nico Rosberg. - Megszereztük volna az első helyet, így egy picit csalódás, hogy lefújták a kvalifikációt."

A finn származású pilóta úgy véli, a Mercedes sokat fejlődött tavaly óta, nem függnek annyira az időjárástól. "Határozottan jobbnak tűnik a kocsi az előző évhez képest. Az év végén biztosan nem lettünk volna ilyen gyorsak esőben. Ha holnap száraz lesz a pálya, kissé nehezebb lesz a dolgunk. De nagyon jó autónk van, ezért minden adott egy jó eredményhez."

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton kissé másképp állt a dolgokhoz. "Remélem, hogy holnap száraz körülmények lesznek. Az autónk száraz és nedves pályán is jól megy, de esőben minden a nagyon lutri. Száraz aszfalton meglehetősen jók az esélyeink egy kedvező pozícióra."