Bundesliga

Hátrányból tarolt a Dortmund, újabb pofont kapott a Schalke

A címvédő Borussia Dortmund hátrányból győzött odahaza a Freiburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombati játéknapján. A Schalke a Bajnokok Ligája-kudarc után Nürnbergben bukott. A Greuther Fürth a sérült két magyar légiós, Stieber Zoltán és Varga József nélkül játszott Brémában, míg a Mainz Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban szerepelt a Hoffenheim otthonában.

Lewandowski

Dortmund-Freiburg

A Dortmund egy hete kikapott Gelsenkirchenben és a Freiburg elleni hazai meccs sem a szájíze szerint indult. A 28. percben Kruse balról lágyan emelt be, Schmid pedig kapásból a hálóba belsőzött (0-1). Aztán öt percen belül minden megfordult. A 41. percben egyenlített a Dortmund, Sahin a vendégtérfél közepéről szabadrúgásból a kapu elé ívelt, mindenki feje felett átszállt a labda, zárásként Lewandowski emelkedett és hat méterről a hálóba csúsztatott (1-1). Még a szünet előtt fordított a hazai csapat, Sahin balról, 15 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt (2-1), és Lewandowski is újra villant, hat méterről kettőre növelte a dortmundi előnyt (3-1). A 72. percben Sahin a negyedik hazai gólt szerezte, tíz méterről, középről a léc alá lőtt (4-1). A 78. percben Lewandowski balról centerezett, Bittencourt a túl oldali kapufánál gyömöszölte be a labdát (5-1). A Dortmund sikere azt jelenti, hogy a forduló után biztosan a második helyen marad, a Freiburg nyolcadik.


 

Hamburg-Augsburg

Jól kezdtek a vendégek, a 8. percben Werner jobbról ívelt szabadrúgást a kapu elé, középen Callsen-Bracker emelkedett és hét méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). Tíz perccel a vége előtt Beister kiállítása miatt emberhátrányba került a Hamburg. Az Augsburg három ponttal távozott, és továbbra is a 16. helyen áll, a Hamburg hetedik.

Nürnberg-Schalke

A Bajnokok Ligája-kiesést követően Nürnbergben sem talált gyógyírt a Schalke. A 31. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, Feulner két védő között kibújt a labdával és középről, 13 méterről a bal alsóba lőtt (1-0). A 69. percben Esswein a bal oldalon tört a kapu felé, lerántani sem tudták, majd kilenc méterről a rövid alsó sarokba bombázott (2-0). A 87. percben Frantz egy az egyben tört kapura, elhúzta a labdát Hildebrand mellett és balról, éles szögből az üres kapuba lőtt (3-0). A Nürnberg 11., a Schalke negyedik a bajnokságban.


 

Hoffenheim-Mainz

Szalai Ádám kezdett a Mainzban, de ezúttal sem ő, sem pedig csapata nem talált a hálóba. A magyar támadót a 84. percben lecserélték. Nem esett gól a meccsen, a Mainz hatodik, a Hoffenheim továbbra is kieső helyen áll a tabellán.

Werder Bremen-Greuther Fürth

Magyar légiósai nélkül utazott Brémába a sereghajtó Greuther Fürth. Varga Józsefnek véraláfutás van a vádlijában, míg Stieber Zoltán műtét után lábadozik. A 46. percben Hunt buktatása után büntetőhöz jutott a hazai csapat, a 11-est a sértett pimasz mozdulattal, a jobb sarokba pöccintette (1-0). Az 55. percben egyenlített a vendégcsapat, Schmidtgal balról küldte be a labdát, Fürtner pedig hét méterről a bal alsóba továbbított (1-1). A 62. percben már a Fürth vezetett, Petsos 23 méterről lőtt szabadrúgást, a labda szitálva elsuhant a sorfal felett és az állva maradt Mielitz mellett a bal felsőbe vágódott (1-2). A 69. percben újabb büntetőhöz jutott a Bremen, ezúttal is Hunt rúgta, most a bal alsót célozta meg, Grün beleért, de nem tudta hárítani (2-2). A Werder ezzel az egy ponttal a 13. helyre lépett, a Fürth sereghajtó maradt.

Bundesliga, 26. forduló
Dortmund-Freiburg 5-1 (3-1)
Gól: Lewandowski (41., 45.), Sahin (44., 72.), Bittencourt (78.), ill. Schimd (28.)
 
Hamburg-Augsburg 0-1 (0-1)
Gól: Callsen-Bracker (8.)
Kiállítva: Beister (79., Hamburg)
 
Nürnberg-Schalke 3-0 (1-0)
Gól: Feulner (31.), Esswein (69.), Frantz (87.)
 
Hoffenheim-Mainz 0-0
 
Werder Bremen-Greuther Fürth 2-2 (0-0)
Gól: Hunt (47., 70. - mindkettőt 11-esből), ill. Fürstner (56.), Petsos (62.)