Premier League

Az Arsenal behúzta a kötelezőt, a Liverpool leégett Southamptonban

Az Arsenal 2-0-ra nyert a Swansea City vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombati játéknapján. Az utóbbi hetekben remek formában lévő Liverpool kilátástalan játékkal 3-1-re kikapott az újonc Southampton otthonában.

Swansea-Arsenal

Arsene Wenger a napokban hangsúlyozta, senkinek sincs bérelt helye a csapatban, és két bírált játékosát, Wojciech Szczesnyt és Thomas Vermaelent a Bayern München elleni BL-mérkőzéshez hasonlóan padoztatta, Lukasz Fabianski több mint két év után védett bajnokin. A bajorok elleni keserédes győzelem után minden erejével a Premier League-re koncentrálhat az Arsenal, a Liberty Stadionban egy kapufával kezdett: az 5. percben Oxlade-Chamberlain balról, kilenc méterről a felső lécet találta el. A 13. percben Rangel 15-ről a bal alsó mellé lőtt. A 17. percben Michu tíz méterről a bal alsó mellé gurított. Nem ölték egymást a csapatok, az Arsenal birtokolta többet a labdát, de támadásai nem sok veszélyt hordoztak magukban, a félidő végén Oxlade-Chamberlain a 16-os előteréből tüzelt a felső lécre ismét, majd Jenkison próbálkozását hatástalanította Vorm.

A második félidőben is nyomás alatt volt a Hattyúk védelme, de a hazaiaknak is voltak lehetőségeik, ám Michu és Pablo Hernádez sem találta el a kaput. A 74. percben megszerezte a vezetést az Arsenal: Cazorla kavarta meg a védelmet, balról adott be, Giroud-tól elpattant a labda, így lett jó Monrealnak, aki 14 méterről a bal alsóba lőtt (0-1). A 89. percben Cazrola növelhette volna az előnyt, de fölé ment lövése. Gervinho aztán döntött, egy gyors ellencsapásból 12 méterről a kapu közepébe lőtt (0-2). Fontos három pontot szerzett Arsene Wenger együttese, és visszaelőzte a Evertont a tabellán.

Southampton-Liverpool

A bajnokságban mostanában vitézkedő Vörösöknél továbbra is hiányzik Pepe Reina, Brad Jones őrizte a hálót, a cserekapus Gulácsi Péter volt. A védelembe viszont visszatért Martin Skrtel, de a vendégek gyorsan kapituláltak a St. Mary'sben: az 5. percben Ramírez ollózott háttal a kapunak, Jones védett. Egy perccel később Ramírez jobbról ívelt be a védők mögé, Jay Rodríguz lefejelte a labdát Schneiderlinnek, aki hat méterről a bal alsóba helyezett (1-0). A Szentek uralták a meccset, a 11. percben Rickie Lambert szórakozott el egy ziccert, Jones tisztázni tudott, a 18. percben Rodríguez távoli löketét üggyel-bajjal fogta az ausztrál portás. A 21. percben Rodríguez ollózott fölé. A 33. percben újabb gólt szereztek a hazaiak: Lambert bal oldali szabadrúgása megpattant a sorfalon és a bal alsóban kötött ki (2-0). A 38. percben Rodríguez suhintott a jobb alsó mellé. A Liverpool nagyon gyenge volt az első félidőben, nyomokban sem lehetett felfedezni produkciójukon a vendégeken az utóbbi hetekben mutatott tetszetős játékot. A szünet előtt sikerült összehozniuk a vendégeknek az egyenlítést, a védelem két lövést blokkolt, a harmadikat Coutinho 9 méterről bekotorta (2-1).

A szünet után feljavult a Liverpool, de ez kevés helyzettel párosult. Az 55. percben Sturridge lövése méterekkel ment mellé. A 65. percben Suárez 26 méteres szabadrúgásból csavart Boruc kezei közé. A 72. percben Gerrad lövését védte a lengyel kapus. Az egyenlítés volt inkább benne a meccsben, ehelyett a Soton' bebiztosította a három pontot: Rodríguez ziccerben mehetett a kapura, elsőre védett Jones, a kipattanót bevágta a támadó (3-1). A Southampton három nyeretlen mérkőzés után győzött, míg a Pool három siker után leégett az újonc otthonában.

A többi mérkőzésen

A sérült Gera Zoltán csapata, a West Bromwich gól nélküli döntetlenre végzett a Stoke City pályáján, a Fazekasok négy meccs óta nyeretlenek. Az Aston Villa zsinórban másodszor diadalmaskodott, Paul lambert csapata újabb fontos lépést tett a bennmaradás felé.

Premier League, 30. forduló:
Aston Villa-Queens Park Rangers 3-2 (1-1)
gólszerző: Agbonlahor (45+3.), Weimann (59.), Benteke (81.), ill. Jenas (23.), Townsend (73.)
 
Southampton-FC Liverpool 3-1 (2-1)
gólszerző: Schneiderlin (6.), Lambert (33.), Rodríguez (80.), ill. Coutinho (45+1.)
 
Stoke City-West Bromwich Albion 0-0
 
Swansea City-Arsenal 0-2 (0-0)
gólszerző: Monreal (74.), Gervinho (90+1.)
 
Korábban:
Everton-Manchester City 2-0 (1-0)
gólszerző: Osman (32.), Jelavic (90+3.)
kiállítva: Pienaar (61.)
 
Később:
Manchester United-Reading 18.30
 
Vasárnap:
Sunderland-Norwich City 14.30
Tottenham Hotspur-Fulham 16.00
Chelsea-West Ham United 17.00
Wigan Athletic-Newcastle United 17.00