Olasz foci

Inter, ezt megérdemelted volna - lapszemle

Bár 3-0-ra is vezetett - így hosszabbításra mentette a Tottenham elleni párharc visszavágóját - a ráadásban kapott gól miatt az Inter mégis búcsúzott az Európa Ligától. Andrea Stramaccioni együttese 4-1-re nyert csütörtök este angol riválisa ellen, de az idegenben szerzett több gól miatt, a Tottenham jutott be a negyeddöntőbe. A milánói fekete-kékek ezúttal jelesre vizsgáztak minden szempontból, hisz csak egy hajszál választotta el őket az óriási bravúrtól. A győztes csapat egyik legjobbja Antonio Cassano volt. Az Inter játékosa a kiválónak számító 8-as osztályzatot kapta a Gazzettától.

Gazzetta

Andrea Stramaccioni együttese a Tottenham elleni Európa Liga visszavágón háromgólos hátrányt dolgozott le, és hosszabbításra mentette a párharcot. A ráadásban az angolok továbbjutást érõ gólt szerzetek, így Ricky Álvarez fejese már sokat nem számított. 4-1-es hazai gyõzelme ellenére az Inter emelt fővel búcsúzott Európától. Visszagondolva a londoni összecsapásra, és a hétvégi Bologna elleni hazai vereségre, ez nagyon fontos a milánói együttes számára.

Azt hiszem, ebben a szezonban most teljesítettünk a legjobban. Bebizonyítottuk, hogy egységesek vagyunk, a rengeteg minket ért támadásra méltó választ adtunk. Ez volt az a teljesítmény, amire lehet építeni. Hihetetlen, hogy milyen határozottan mentünk előre, a játékosaimon egy pillanatig sem éreztem, hogy félnének. Nem csak Cassano, a fiatal Kovacic is nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. Amikor irányított, megállíthatatlannak tűnt” – nyilatkozta Andrea Stramaccioni, aki a kiesés ellenére a sajtótájékoztató végén, egy kis viccet is megengedett magának. „A visszavágó előtt pont arra gondoltam, milyen rossz lenne hosszabbítás után kiesni… erre tessék. Azt hiszem, az lenne a legjobb, ha most az összes játékosomat bedugnám a hűtőbe 48 órára, így talán mindenki magához tudna térni a hétvégi bajnokira” – mondta az Inter edzõje, akit az elmúlt napokban eléggé kikezdett az olasz sajtó. A klubelnök Massimo Moratti (a Tottenham elleni meccs után felállva tapsolta meg csapatát!) világosan kijelentette, csak az eredményeken múlik, marad-e a szakmai stáb. Közben a Gazzetta már Sinisa Mihajlovic érkezését vizionálja. Az egykori kiváló jugoszláv válogatott játékosnak nem lenne ismeretlen Milánó, hisz pályafutása végén két évet játszott az Interben. Vezetőedzőként Mihajlovic a Bologna-Catania-Fiorentina hármast irányította.

Micsoda pech, pedig nagy voltál Inter” írta címlapján a Corriere dello Sport, amely természetesen megemlékezett a Lazio továbbjutásáról is. A római csapat zárt kapuk mögött verte 3-1-re a Stuttgartot, így könnyedén bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntő pénteki sorsolásán a római klub, a Fenerbachét kapta.

Visszatérve az Interre, a milánóiak tényleg minden tiszteletet megérdemelnek a visszavágón mutatott játékok miatt. A fekete-kékek szurkolóit valószínűleg az nem igazán boldogítja, hogy csapatuk tavaly május, vagyis a Milan elleni 4-2-es siker után, újra négy gól szerzett.