NFL

Az Atlanta Falcons futó és elkapó poszton is erősített

  • MD

Az Atlanta Falcons pénteken hivatalosan is bemutatta új szerzeményeit. Steven Jacksonnal három, Tony Gonzalezzel pedig két éves szerződést kötött a csapat, előbbivel 12 millió dollárért, utóbbival pedig 14 millió dollárért.

Bár Steven Jacksont és Tony Gonzalezt az utóbbi napokban szóba hozták az Atlanta Falconsszal, hivatalosan csak pénteken írta alá a csapat a szerződéseket a játékosokkal. Korábban már Michael Turnert menesztette a Falcons, aki nem tudta kibontakoztatni képességeit a Falcons futóegységében, és a szerződéséből kilépő Steven Jackson épp kapóra jött a Falconsnak.

"A tizedik évem következik, és még nem állok készen a visszalépésre, hogy egy tartalék futó legyek vagy egy epizódszereplő. Még mindig sokat tudok nyújtani egy csapatnak. Esetemben nem egy olyan valakiről van szó, aki már a 12. vagy a 13. évében jár." - nyilatkozta a játékos a múlt héten a döntését követően.

Steven Jackson az Atlanta földi offenzíváinak vezére lesz 2013-tól

Jackson három évre kötelezte magát a Falconshoz 12 millió dollárért, ahol előreláthatólag teljesülni fog a kívánsága, és ő lesz a futóegység vezére. Az eddigi kilenc évben már 10 135 yardot futott, és már csak 2144 yard kell ahhoz, hogy bekerüljön a top 10 futójátékos közé az NFL-ben. Jackson emellett elkapásban is jeleskedik, tavaly 38 elkapással 321 yardot tett hozzá a St. Louis Rams tárházához.

Tony Gonzalez kedden már jelezte, hogy visszatér a Falconshoz a következő idényre, végül pénteken kétéves szerződést kötött a csapattal, ami azonban még nem jelenti azt, hogy a második esztendőt is ki fogja tölteni. Az első évre szóló 7 millió dollár azonban garantált, a következő év pedig már csak Gonzalezen fog múlni.