NFL

Wes Welker elhagyta a New England Patriotst

  • MD

A profi amerikai futball-liga (NFL) szabadügynök-piacának második napján pont került Wes Welker és a New England Patriots kapcsolatának végére. Az elkapó szerdán kétéves szerződést írt alá a Tom Brady ősriválisát, Peyton Manninget is foglalkoztató Denver Broncoshoz.

Amikor tavaly a Denver Broncos hosszas találgatások után bejelentette, hogy megállapodott Peyton Manninggel, akkor a vezetőségnél talán azzal is számoltak, hogy a jövőben még több nagyobb nevet sikerült a csapathoz csábítani. Ez már egy évvel később meg is valósult: Wes Welkert, a New England Patriots korábbi elkapóját ugyanis sikerült két évre a csapathoz szögezni.

Manning így a jelenlegi felhozatal egyik legjobb elkapójával bővítheti ki céltábláját, és azok után, hogy Austin Collie-ból vagy Brandon Stokley-ból is világverőket avanzsált, elképzelhetetlen, hogy Manning és Welker románca ne legyen bimbódzó.

Wes Welker a következő két évben Peyton Manninggel igyekszik majd révbe érni az NFL-ben

Wes Welker 2012-ben franchise taget kapott a New England Patriotstól, így idén szabadügynökké válhatott. Welkert nem hatotta meg, hogy Tom Brady jelentős fizetéscsökkenésbe ment bele annak érdekében, hogy a Patriotsban egy ütőképes csapatot verbuválhassanak össze, és bár Robert Kraft, a Patriots tulajdonosa többször is leszögezte, hogy a Patriotsnak hosszú távra kéne leszerződtetnie a játékost, ez végül nem következett be.

Welker 12 millió dollárt fog kapni a két év alatt, és talán Manninggel együtt vethetnek véget saját playoffbeli sikertelenségüknek. Manning a 12 éves pályafutása során csupán egyszer ünnepelhetett bajnoki címet és 9-11 a mérlege a playoffban. Welkert a két elvesztett Super Bowl-döntő miatt sokan bűnbaknak kiáltották ki, amiért a szezon legfontosabb meccsén nem tudta magát produkálni.

Ezek a kritikák némileg túlzók, hiszen Tom Bradyvel mondhatni halálos páros alakítottak. Az együtt eltöltött hat évük során 670 feletti elkapást jegyzett Welker, és szép lassan befurakodta magát a liga elkapóinak elitje közé.

Ezzel a húzással a Denver esélyei, melyek már eddig sem voltak minimálisak, megnőttek a jövő évi Super Bowl-győzelemre. Ha abszolút favoritnak nem is lehet kikiáltani őket, viszont a Patriots és a Ravens gyengülésével az AFC-ben egyelőre nekik áll a zászló a jövő szezont illetően.