Bajnokok Ligája

Nem vettük komolyan a visszavágót - Neuer

A Bayern München hazai pályán 2-0-ra kikapott az Arsenaltól, de az idegenbeli 3-1-es sikerének köszönhetően ezzel együtt is bejutott a negyeddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

"Úgy vélem, közel sem a legjobbunkat nyújtottuk ma, sokat hibáztunk. Szerencsések vagyunk, hogy a londoni meccsen számunkra kedvező eredmény született. Ha ott nem nyertünk volna 3-1-re, nem jutottunk volna tovább" - fogalmazott Manuel Neuer.

"Profiként el kell fogadnunk, hogy vannak meccsek, amikor nem jön ki a lépés, mert ezen a szinten klasszis csapatok kerülnek szembe egymással. Tanulnunk kell a ma estéből, és a jövőben felhasználni a tapasztalatokat."

"Sokszor nem helyezkedtünk megfelelően, de volt egy vagy két komoly helyzetünk és támadásban jók voltunk. Arra támaszkodtunk, hogy bármikor képesek vagyunk gólt rúgni. Otthon szinte mindig betalálnunk az ellenfélnek, de ezentúl nem szabad elbíznunk magunkat. A második gólukat a vége előtt négy perccel lőtték, örülhetünk ennek" - tette hozzá a német válogatott kapus.

"Tisztában voltunk vele és hangsúlyoztuk is, hogy a párharc még nem lefutott, de ezt a pályán is bizonyítanunk kellett volna, ez sajnos nem jött össze. Továbbjutottunk, elégedettek lehetünk, de ennek ellenére tanulsággal kell szolgálnia ennek a leckének az egész csapat számára."

"Továbbmentünk, így a végeredmény pozitív, még ha a ma este nem is úgy történt, ahogy terveztük. Egy 2-0-ás verség számos kérdést vet fel, különösen ebben a fantáziavilágban, amiben néhány hónapja élünk. Talán nem is olyan rossz a verség, mert többet ezután többet kell gondolnunk magunkra csapatként" - mondta Thomas Müller.

"Gólt kellett volna rúgnunk. Nem játszottunk rosszul, de a második kapott gól után idegesek lettünk, valami elromlott. De valójában szeretem az ilyen kiélezett helyzeteket. Ekkor tényleg meg tudom mutatni az erősségeimet, minden milliméterért harcolok, szögletet harcolok ki, hogy teljes az idő. Ezt még akkor tanultam meg, amikor a tartalékok között játszottam, és ott mindig nagyon szoros meccseket vívtunk."

Bajnonok Ligája-nyolcaddöntő, visszavágó:
Bayern München (német)-Arsenal (angol) 0-2 (0-1)
München, Allianz Aréna, vezette: Pavel Kralovec (Roman Slysko, Martin Wilczek)
 
Bayern München: Neuer - Alaba, Dante, van Buyten, Lahm - Luis Gustavo, Javi Martínez – Robben, Kroos (Timoscsuk 81.), Müller - Mandzukic (Gomez 73.).
 
Arsenal: Fabianski - Gibbs, Koscielny, Mertesacker, Jenkinson - Ramsey (Gervinho 71.), Arteta - Rosicky - Santi Cazorla, Giroud, Walcott (Oxlade-Chamberlain 72.).
 
Gólszerző: Giroud (3.), Koscielny (85.)
Sárga lap: Lahm (57.), Javi Martínez (83.), Gomez (89.), ill. Gibbs (44.), Rosicki (62.), Giroud (74.), Mertesacker (80.), Santi Cazorla (83.), Koscielny (87.)
 
Továbbjutott: a Bayern München, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.