Alpesi sí Vk

Svindal átkozhatja az időjárást, a super-G is elmaradt

  • VNA

Nincs szerencséje a sízőknek az időjárással a Világkupa döntőn, a szerdai lesiklások után a szuperóriás-műlesikló futamok is elmaradtak.

Szerdán hatalmas köd miatt maradtak el az alpesi sízők Világkupa döntőjének lesikló versenyei. Az időjárás csütörtökön sem volt kegyesebb a svájci Lenzerheidében várakozó mezőnyhöz, ahol végül egyik szuperóriás-műlesikló versenyt sem lehetett megrendezni. A köd ezúttal is rontotta a látási viszonyokat, ráadásul még nagy szél is fújt, ettől függetlenül többszöri halasztás után délután egy órakor a férfiak futamát azért el lehetett kezdeni. Az osztrák Klaus Kröll aztán a pálya egyik éles kanyarjában kicsúszott és a védőhálóban landolt. Az esése azonban súlyosabb lett annál, mint amit első ránézésre lehetett gondolni, mert a kiváló sízőt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Az első hírek szerint a rutinos Kröll bal felkarja tört el.

Ezt követően a szervezők úgy döntöttek, hogy törlik a férfi versenyt, majd a fél órával a férfiak futama után tervezett női super-G-t is lefújták. Mivel a szabályok értelmében a szezon záró eseményén nem lehet versenyt halasztani, így ezeket a futamokat sem pótolják majd a hétvégén. Ennek talán a legkevésbé az amerikai Julia Mancuso örülhetett, aki ezzel nem kapott esélyt arra, hogy a szakági Világkupában meglévő 55 pontos hátrányát ledolgozza a 420 ponttal álló szlovén Tina Mazéval szemben. A férfiaknál már a lenzerheidei Vk-döntő előtt eldőlt, hogy ebben a szakágban a 480 pontos norvég Aksel Lund Svindalé lett a trófea.

Mégsem volt viszont pozitív a nap Svindal számára, mivel két erősebbik számát (lesiklás, super-G) törölték a Világkupa döntőt, így minimálisra csökkent az esélye arra, hogy ledolgozza több, mint száz pontos hátrányát az összetett Világkupát vezető osztrák Marcel Hirscherrel szemben.