Bajnokok Ligája

Málaga városa megérdemelte a diadalt - Antonio Banderas

A portugáliai egygólos veresége után a Málaga hazai pályán 2-0-re legyőzte a Portót, és harmadik spanyol csapatként bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A helyszínen szurkolt övéinek a város híres szülötte, Antonio Banderas.

A Málagának minimális hátrányt kellett ledolgoznia a Portóval szemben. Türelmes játékkal, közvetlenül a szünet előtt megszerezte a vezetést, majd a második játékrészben is mezőnyfölényben futballozott, és a 77. percben Santa Cruz eldöntötte a továbbjutást.

"Európa nyolc legjobb csapata között vagyunk, ez hihetetlen diadal számunkra. Különösen a szurkolóknak, megszenvedtek érte, elég megpróbáltatásunk volt a másod- és harmadosztályban. A város megérdemelte ezt a szép sikert" - nyilatkozta a világhírű színész.

"Mindig megnézem a csapat mérkőzéseit a televízión keresztül. Örökre málagai maradok a szívemben." Banderas hozzátette, túl szigorúnak tartja az UEFA döntését, amely szerinte a spanyol bajnokságra is káros hatással lesz.

Az európai szövetség kizárta a klubot a következő idényre a nemzetközi kupákból, mert tartozik a játékosainak és az adóhatóságnak.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Málaga (spanyol)-FC Porto (portugál) 2-0 (1-0)
gól: Isco (43.), Santa Cruz (77.)
kiállítva: Defour (49.)
 
Tj.: a Málaga, 2-1-es összesítéssel.