NFL

Futót igazolt, majd irányítót menesztett az Arizona

  • MD

Az Arizona Cardinalsnál is megkezdődött az átalakítás a támadóegységben. Egy nappal azután, hogy a Cardinals megállapodott a Pittsburgh egykori futójátékosával, Rashard Mendenhall-lal, a csapat jelezte, hogy legkésőbb hétvégéig meneszti Kevin Kolbot is a szabadügynök-piacra.

A Kevin Kolb korszak a végéhez közeledik az Arizona Cardinalsnál, ami miatt most lehet, hogy jó néhány Cards-szurkoló imát mormol el, hogy végre ez is bekövetkezett. Kolbot még 2011 nyarán cserélte a Philadelphia Eagles Arizonába, ahol első évében kilenc meccsen volt kezdő, de nem tudta playoffba vezetni a csapatot.

A tavalyi edzőtáborozás során ment a versengés a Cardinals irányítói között, amit végül Kolb elvesztett John Skeltonnal szemben, azonban a sors úgy hozta, hogy a szezonnyitányon mégis szerepet kapott, miután Skelton lesérült. Kolb ekkor négy meccs erejéig meg tudta csillogtatni a tudását, de őt is utolérte egy sérülés, és csak hat mérkőzésen szerepelt összesen a szezonban. Kolb, a többi Cards-irányítóhoz hasonlóan az első négy hét kivételével teljesen eredménytelennek bizonyult az ellenfél védelmének feltörésében, mint azt a szezon első veresége is bizonyította, amit a St. Louistól szenvedtek el 17-3-ra.

Kolb március 17-én 2 millió dolláros bónusz fizetésre számíthatott volna, és jövő évi fizetése 9 millió dollárral számított volna bele a fizetési sapkába. A Cardinals döntésére számítani lehetett azok után, hogy Kolb nem volt hajlandó belemenni a fizetéscsökkentésbe, plusz a Cardinals közben Drew Stantonnal is megállapodott, aki Detroitban nem kapott elég lehetőséget. A csapathoz közel álló források szerint Ryan Lindley vagy John Skelton is kikerülhet még a piacra, mivel az Arizona előreláthatólag egy irányítót fog húzni az első körben.

A csapat egy nappal korábban megállapodott Rashard Mendenhall-lal is egy évre 2.5 millió dollárért. Mendenhallra elsőszámú futójátékosként számítana a Cardinals, ugyanakkor nem biztos, hogy térdsérülése engedni fogja a játékosnak, hogy visszatérjen a 2011 előtt formájához. Mendenhall azonban úgy tűnik, hogy megérte a rizikót, főleg ha ezzel Larry Fitzgeraldot is sikerül meggyőzni, hogy érdemes maradnia a csoportjában tavaly utolsóként végzett együttesnél. Mindenesetre a csapat eredményeinek javulására a San Francisco és a Seattle erősítéseivel nem sok esély mutatkozik.