Bajnokok Ligája

Forró szív, hideg fej - a siker recepje Pellegrini szerint

A Málaga 2-0-s győzelmével megfordította a Porto elleni párharcot, és továbbjutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. Manuel Pellegrini vezetőedző szerint a nyugalom segítette őket sikerre.

"Gyorsak voltunk az első negyven percben is, és miután a második félidőben megnyugodtunk, teljesen uraltuk a meccset. A csapatom forró szívvel és hideg fejjel le tudta győzni az ellenfelét. Az első percek után le kellett higgadnunk, pontosan kellett játszanunk, és amikor kevesebb volt a labdavesztés, jobb lett a játékunk" - mondta a chilei mester.

Manuel Pellegrini a Málaga-Porto mérkőzésen a Bajnokok Ligájában 2013-ban.

A szakembert arról is faggatták, hogy hogyan formált ütőképes csapatot a máshol már mellőzöttnek számító focistákból, illetve hogyan emelkedtek felül a klubot sújtó anyagi gondokon.

"A játékosaimban megvan a győztes mentalitás, nagyszerű csapatokat tudnak legyőzni a legfontosabb meccseken. Átéltem már hasonlót a Villarreallal, ahol minden győzelem kettőzött értékűnek tűnt. Ez a csapat nem csak folytatja a Bajnokok Ligájában, de küzdeni is fog az elődöntőért. A labdarúgóink ambíciói nagyon fontosak, ezek segítségével jutnak túl a problémákon. Azt hiszem, minden elismerést megérdemelnek az idei teljesítményükért" - vélte a vezetőedző, aki a következő fordulóban szeretné elkerülni a spanyol ellenfeleket, azaz a Real Madridot és a Barcelonát.