Európa Liga

Bajban volt, de megoldotta a tesztet a Chelsea

A Chelsea 3-1-re verte otthon a Steauát a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az angol csapat a legjobb nyolc közé jutott.

Chelsea-Steaua

Az első meccsen 1-0-ra nyert a román csapat, a londoni visszavágón pedig a 34. percben döntetlenre alakított a párharcot a Chelsea. Egy labdaszerzés után Mata nyolc méterről lőtt, a labda kis híján elakadt Tatarusanu kapus lábában, de végül a gólvonal mögé vánszorgott (1-0). Az első félidőben egy percet hosszabbított a játékvezető és ezalatt egyenlített a Steaua. Egy jobb oldali szöglet után nem tudott tisztázni a hazai védelem, Tanase lövését Cech a rövid saroknál védte, a kipattanót azonban Chiriches a léc alá bombázta (1-1). Az 58. percben ismét a Chelsea vezetett, Mata balról ívelt be szabadrúgást, Terry a labda elé szaladt és futtából, hét méterről a jobb sarokba fejelte (2-1). A 71. percben már nem csak vezetett, hanem továbbjutásra is állt a Chelsea, Mata passzát Hazard átlépte, Torres pedig balról, 12 méterről, laposan a hosszú sarokba küldte (3-1). A 86. percben Hazardot buktatták a 16-oson belül, a büntetőt Torres a felső lécre küldte. A Chelsea a negyeddöntőbe lépett.

A többi mérkőzésről

A Lazio már Stuttgartban elintézte a párharcot, miután 2-0-ra győzött és a hazai visszavágót szintén gyorsan letudta. Kozák a hatodik és a nyolcadik percben is betalált. Hajnal Tamás kezdett a német csapatban, a 16. percben sárga lapot kapott, a szünet után pedig gólt szerzett, 15 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A magyar középpályást a 74. percben lecserélték. Kozák a hajrában mesterhármassá növelte művét, a Lazio továbbjutott.

A Benfica sovány, egygólos előnyt szerzett otthon a Bordeaux ellen, de a visszavágón gyorsan megerősítette pozícióját. A 30. percben egy szöglet után Jardel fejelt a hálóba. A 74. percben Diabaté hiába szépített, mert egy perccel később Gaitán passzát Cardozo higgadtan értékesítette. Ugyanezt a ráadás perceiben megismételték, Jardel öngóljára Cardozo ismét egy percen belül válaszolt, a Benfica 3-2-re nyert és kettős sikerrel továbbjutott.

A Fenerbahce 1-0-ra nyert plzeni első meccsen és a hazai mérkőzésen a csereként beállt Ucan révén növelte a különbséget. A 60. percben egyenlítettek a csehek, Kovarik jobbról passzolta vissza a labdát, amit Darida nem hibázott el. Közel volt a továbbjutáshoz a Plzen, nyolc perc múlva Limbersky a kapufát találta el, de nem sikerült fordítani, a törökök léptek a következő körbe.

A Newcastle-Anzsi meccsen a vendégek Carcela-Gonzalez kiállítása miatt az 55. perctől emberhátrányban játszottak. Ennek ellenére úgy tűnt, hosszabbításra mentik a meccset, mert a moszkvai 0-0 után Newcastle-ben is gól nélküli döntetlenre álltak 90 percet követően. A ráadásban azonban gólt szerzett a hazai gárda, Cissé öt méterről gólt fejelt és a Szarkák jutottak tovább.

Európa Liga
nyolcaddöntő, visszavágók
Chelsea-Steaua 3-1 (1-1)
Gól: Mata (34.), Terry (58.), Torres (71.) ill. Chiriches (45.)
Továbbjutó: a Chelsea 3-2-es összesítéssel
 
Newcastle-Anzsi 1-0 (0-0)
Gól: Cissé (90+4.)
Kiállítva: Carcela-Gonzalez (55., Anzsi)
Továbbjutó: a Newcastle 1-0-s összesítéssel
 
Bordeaux-Benfica 2-3 (0-1)
Gól: Diabaté (74.), Jardel (90+1., öngól), ill. Jardel (30.), Cardozo (75., 90+2.))
Továbbjutó: a Benfica 4-2-es összesítéssel
 
Lazio-Stuttgart 3-1 (2-0)
Gól: Kozak (6., 8., 87.), ill. Hajnal (62.)
Továbbjutó: a Lazio 5-1-es összesítéssel
 
Fenerbahce-Plzen 1-1 (1-0)
Gól: Ucan (44.), ill. Darida (60.)
Továbbjutó: a Fener 2-1-es összesítéssel