Alpesi sí Vk

Törölték a férfi lesiklást, Svindal a szakági győztes

  • MTI

A nagy köd miatt törölték az alpesi sí Világkupa-sorozat döntőjének szerdára kiírt férfi lesiklóversenyét a svájci Lenzerheidében, ezzel eldőlt, hogy a szakág idei győztese a norvég Aksel Lund Svindal.

A futamot eredetileg 9.30-tól indították volna, míg a nők 11 órától rajtoltak volna el. A nem megfelelő látási viszonyok miatt folyamatosan halasztgatták a férfiak versenyének startját, amelyre legkésőbb 14 órakor kerülhetett volna sor. A nők futamát a legrosszabb esetben is el kell kezdeni 15 órakor, ha ez nem történik meg, akkor azt a versenyt is törlik.

A korábban összetettben kétszer is diadalmaskodott Svindal Vk-trófeái közül még hiányzott a lesiklásé, ugyanakkor a verseny törlése azt is jelenti, csökken az esélye arra, hogy összetettben megelőzze nagy riválisát, az osztrák Marcel Hirschert.

Ha a női versenyt is törlik, akkor eldől, hogy a szlovén Tina Mazének nem sikerülhet a "Grand Slam", azaz nem lesz mind a négy számban Vk-első, lesiklásban ugyanis jelenleg egy pont a hátránya a sérült amerikai Lindsey Vonn-nal szemben.

Eredmények, férfiak:
A lesikló Vk végeredménye 8 verseny után: 1. Aksel Lund Svindal (norvég) 439 pont, 2. Klaus Kröll (osztrák) 381, 3. Dominik Paris (olasz) 378
Az összetett Vk állása 32 verseny után (még 3 van hátra): 1. Marcel Hirscher (osztrák) 1375 pont, 2. Svindal 1226, 3. Ted Ligety (amerikai) 922