Női foci

Tizedikként zárt női válogatottunk az Algarve Kupán

Címkék:

A magyar női labdarúgó-válogatott utolsó portugáliai mérkőzésén tartalékos felállásban 4-1-es vereséget szenvedett Izlandtól.

Válogatottunk egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a csoportküzdelmeket az Algarve Kupán, ezzel megszerezte a második helyet a négyesben, és Izlanddal mérkőzhetett meg a 9-10. helyért rendezett helyosztón. Az izlandiakkal egy csoportban voltunk a múlt ősszel véget ért Eb-selejtezőkön, itthon peches körülmények között kaptunk ki, idegenben nem tudtuk megszorítani ellenfelünket.

Az előjelek nem voltak a legjobbak, Jakabfi Zsanett már az utolsó csoportmeccs előtt visszautazott Németországba, míg Demeter Réka, Vesszős Mercédesz és Szőcs Réka sérülés miatt nem állhatott Vágó Attila rendelkezésére. A magyar válogatott a Németh Júlia (Kovács Klaudia, 70.) - Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina, Tóth II Alexandra (Tóth I Alexandra, 44.), Gaál Tímea - Szuh Erika (Szarvas Alexandra, 62.), Csiszár Henrietta (Szabó Boglárka, 40.), Smuczer Angéla, Sipos Lilla (Tóth Gabriella, 46.) - Vágó Fanni, Kaján Zsanett (Pádár Anita, 46.) összeállításban szerepelt a találkozón - számolt be az mlsz.hu.

Az óriási szélben megrendezett mérkőzés első félidejében egyenrangú riválisai voltunk a jóval előttünk rangsorolt izlandiaknak, akik azonban jól használták ki jelentős fizikai fölényüket, emellett agresszív, a sportszerűség kereteit súroló játékukkal is alaposan megnehezítették a dolgunkat. Izland a 10. percben egy pontrúgást követően szerzett vezetést, a szünet előtt Tóth I Alexandra és Csiszár Henrietta is megsérült, utóbbit kórházba kellett vinni súlyosnak látszó bokasérülése miatt.

A második félidőben is az izlandiak irányították a játékot, de a magyar válogatott előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek. Az északiak viszont jobban használták ki helyzeteiket, a hajrára elhúztak 3-0-ra. A 88. percben a 103. válogatott meccsét játszó Pádár Anitával szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett váltotta gólra. A 93. percben egy magyar védelmi hibát követően alakult ki a 4-1-es végeredmény. A magyar válogatott ezzel a meccsel befejezte szereplését Algarvéban, és a torna 10. helyét szerezte meg.

"Sajnos a negyedik meccsre teljesen elfogytunk, négy hiányzóval kezdtük meg a mérkőzést, és a 90 perc során három játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem - mondta Vágó Attila a mérkőzés után. - Fizikálisan nem tudtuk felvenni a versenyt az agresszívan, helyenként alattomosan játszó izlandiakkal, helyzetünket tovább nehezítette, hogy kétszer is lesgyanús helyzetben kaptunk gólt. Meggyőződésem, hogy teljes kerettel, friss állapotban teljesen másképp alakult volna ez a meccs, mert Izland semmi olyasmit nem mutatott ezen a meccsen, amivel jobb lenne nálunk. Szomorkodásra nincs okunk, a lányok mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében, elértük a kitűzött célunkat, egy nagyon erős mezőnyben végeztünk a tizedik helyen."