NFL

Robert Griffin fel fog épülni a szezonrajtra

  • MD

Robert Griffin, a Washington Redskins irányítójának a Seattle elleni playoff-mérkőzésen fordult ki nagyon csúnyán a térde. Akkor egyesek odáig merészkedtek, hogy rögtön elkezdtek az ifjú irányító pályafutásának végéről beszélni, de a játékos szerint felépülése jó ütemben halad, és a következő szezonban ismét pályára fog lépni.

Amennyi örömben részesítette első évében Robert Griffin a Washington Redskins szurkolóit, ugyanakkora volt a kétségbeesés, miután a Seattle Seahawks elleni wild-card mérkőzésen kifordult a jobb térde. Griffin januárban műtéten esett át, hogy a két elszakadt szalag rendbe jöjjön a térdében, de egyesek olyan súlyosnak látták a sérülését, hogy máris az ifjú irányító hattyúdaláról kezdtek el ódákat zengeni.

Természetesen csak az idő tudja megmondani, hogy egy ilyen komoly sérülés után mégis milyen formában tér vissza a raszthajú közönségkedvenc, de Griffin bizakodó a felépülését illetően. Egy a napokban adott interjúban azt mondta, hogy térde a lehető legjobb ütemben gyógyul, és mire jönnének az igazi téttel bíró mérkőzések, addigra készen fog állni.

Robert Griffin felépülése jól halad és jövőre is győzelmekre vezetné a csapatát

Mike Shanahan vezetőedzőt is meglepte Griffin kondíciója, a szakember bevallása szerint Griffin sokkal jobban néz ki egy januárban műtéten átesett játékoshoz képest.

Robert Griffin újonc idényében számos rekordot felállított, de ami még üdvözítőbb volt a Redskins-drukkerek számára, hogy 1999 után először végeztek az NFC keleti csoportjának élén, és 2007 után először jutottak playoffba. A Redskins Griffinnel 1996 után először nyert hét meccset zsinórban, tehát elmondható, hogy rögtön hatalmas löketet adott a csapatnak - épp ezért várja türelmetlenül mindenki, hogy milyen formában is fog játszani 2013-ban.